Masina de spalat vase Hotpoint HFO 3C21 W C X – Review si Pareri obiective

Hotpoint

Cele mai noi reduceri din magazine online renumite:

Descopera ofertele de Home Deals doar la eMAG!

Publicat in data de 11 martie 2020 @ 15:45

0
(0)

Hotpoint HFO 3C21 W C X este o masina de vase foarte interesanta prevazuta cu functii si programe variate pentru o ingrijire optima a vaselor. In cadrul acestui material, vom discuta toate detaliile necesare in vederea formarii unei pareri cat mai obiective.

Masina de vase Hotpoint HFO 3C21 W C X ofera o capacitate generoasa de 14 seturi, fiind recomandata si pentru o familie mai mare. In acelasi timp, este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, inregistrand un consum energetic redus. Producatorii vin si cu niste estimari conform carora consumul energetic anual ar fi undeva la 266 kWh energie electrica, respectiv 2660 litri de apa.

Fiind un model independent, panoul de control este amplasat pe exteriorul usii. Acesta detine o interfata simpla si intuitiva, putand fi verificata durata programelor de spalare oricand doriti. In plus, tot aici se afla si indicatorul pentru sare si cel pentru agentul de clatire. Sarea are rolul de a preveni depunerile de calcar, iar agentul de clatire se ocupa de lustruirea vaselor.

Cavitatea interioara este prevazuta cu niste cosuri spatioase si flexibile, unde putem introduce vase de diverse dimensiuni. Mai mult decat atat, putem rabata suportii mobili astfel incat sa obtinem si mai mult spatiu in vederea introducerii tigailor, tavilor, bolurilor si asa mai departe. In plus, este prezent si suportul special pentru tacamuri, la nivelul carora li se va oferi o igienizare potrivita.

Hotpoint HFO 3C21 W C X pune la dispozitie 9 programe de spalare, dupa cum urmeaza:

 1. Eco – este cel mai economic program fiind potrivit pentru vase cu grad moderat de murdarie, temperatura de spalare fiind de 50 de grade Celsius. Dureaza 3 ore si 10 minute, timp in care consuma 9.5 litri de apa, respectiv 0.93 kWh kWh energie electrica.
 2. Auto intensiv – este ideal pentru vase cu grad ridicat de murdarie, temperatura de spalare fiind de 65 de grade Celsius. Detine o durata cuprinsa intre 2 ore si 3 ore si 10 minute si consuma 14-17 litri de apa si 1.5-1.85 kWh energie electrica.
 3. Auto normal – este indicat pentru spalari zilnice, temperatura apei fiind de 55 de grade Celsius. Are o durata de 1 ora si 30 de minute si 2 ore si 30 de minute si consuma 14.5-16 litri de apa si 1.15-1.3 kWh enegie electrica.
 4. Auto fast – este un program scurt, cu o durata de 55 de minute – 1 ora si 20 de minute, timp in care spala la temperatura de 50 de grade Celsius. Inregistreaza un consum de 13-14.5 litri de apa, respectiv 1.15-1.25 kWh energie electrica.
 5. Express 30′ – este un program ce dureaza numai 30 de minute si spala la temperatura de 50 de grade Celsius, fiind potrivit pentru vase recent murdarite. Prezinta un consum de 9 litri de apa si 0.55 kWh energie electrica.
 6. Noapte buna – este un program foarte silentios gratie presiunii reduse a apei. Temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius, avand o durata de 3 ore si 30 de minute. Consuma 15 litri de apa si 1.15 kWh energie electrica.
 7. Igienizare – asigura o igienizare eficienta vaselor la temperatura de 65 de grade Celsius, avand o durata de o ora si 40 de minute. Inregistreaza un consum de 10 litri de apa, respectiv 1.3 kWh energie electrica.
 8. Inmuiere – presupune inmuierea resturilor uscate de murdarie, avand o durata de doar 12 minute, timp in care utilizeaza 4.5 litri de apa la temperatura de admisie.
 9. Autocuratare – asigura igienizarea interiorului masinii la temperatura de 65 de grade Celsius, folosind detergend special in acest scop. Detine o durata de 50 de minute si consuma 8 litri de apa, respectiv 0.85 kWh energie electrica.

In plus, dispune si de o gama variata de functii auxiliare si anume:

 • Short time – scurteaza durata anumitor programe.
 • Tableta – optimizeaza ciclu de spalare atunci cand folositi detergent tip tableta.
 • Zone wash 3D – permite directionarea tridimensionala a jeturilor puternice catre cosul cu vase cu un nivel mai mare de murdarie.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii de la 30 de minute pana la 24 de ore.

Modelul analizat este unul foarte silentios, ce inregistreaza cel mult 41 dB.

Dimensiunile acesteia sunt de 85 cm inaltime, 60 cm latime si 59 cm adancime, avand greutate de 47 de kg.

Concluzii si Pareri

Masina Hotpoint HFO 3C21 W C X este un model foarte interesant, prevazut cu functii variate acoperind orice fel de nevoi ati avea. Clientii sunt foarte multumiti de alegerea facuta si sustin ca masina functioneaza foarte bine, asa cum se asteptau. Este spatioasa, economica si foarte bine organizat, motiv pentru care o recomanda si cunoscutilor si apreciaza raportul calitate/pret drept unul foarte bun.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Pareri pe scurt: Hotpoint HFO 3C21 W C X

9.7

Calitate

9.8/10

Durabilitate

9.9/10

Functii

9.7/10

Pret

9.8/10

Eficienta energetica

9.3/10

Pareri PRO

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Functionare economica
 • Capacitate mare
 • Numar mare de programe si functii
 • Silentioasa

Pareri Contra

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *