Review: Masina de spalat vase BOSCH SMS 50D48EU

Bosch

Cele mai noi reduceri din magazine online renumite:

Descopera ofertele de Home Deals doar la eMAG!

Publicat in data de 4 iulie 2019 @ 9:20

0
(0)

BOSCH SMS 50D48EU este o masina de spalat vase destul de simpla, dar care acopera in mare parte nevoile pe care le-am putea avea asigurand o ingrijire eficienta vaselor. In continuare, as vrea sa va prezint mai multe informatii despre acest model, tocmai pentru a va putea forma o parere cat mai obiectiva.

Masina de spalat vase BOSCH SMS 50D48EU este prevazuta cu o capacitate de 12 seturi si este incadrata in clasa de eficienta energetica A+, asigurand un consum energetic rezonabil. Confom estimarilor producatorilor, consumul energetic anual este de 290 kWh, iar cel de apa de 3360 litri.

Frontal, se afla panoul de control prevazut cu o interfata foarte simpla, dar care, insa, nu dispune si de display ce ne-ar fi permis monitorizarea timpului ramas In schimb, sunt prezenti indicatorul pentru sare si cel pentru agentul de clatire. Sarea are rolul de a preveni depunerile de calcar de pe suprafata vaselor si a componentelor masinii, in timp ce agentul de clatire se ocupa de lustrirea lor.

Interiorul este organizat cu ajutorul unor cosuri destul de incapatoare si flexibile, unde pot fi adaugate vase de diverse dimensiuni. In plus, pot fi rabatati suportii mobili pentru a putea introduce si tigaile, tavile, oalele etc. In plus, este prezent si cosul special pentru tacamuri.

De asemnea, este prezent si sistemul Aqua Stop care consta in doua ventile electromagnetice pe furtunul de alimentare cu apa si un element de securitate. In cazul in care apar scurgeri de apa in interiorul dispozitivului, apa se va aduna in partea de jos a masinii.

BOSCH SMS 50D48EU are la baza 5 programe de spalare si anume:

 1. Intensiv – este recomandat pentru vasele foarte murdare ori chiar cu rest uscat de murdarie, temperatura apei fiind de 70 de grade Celsius, alaturi de o presiune ridicata.
 2. Normal – este potivit pentru spalarile zilnice, temperatura de spalare fiind de 65 de grade Celsius.
 3. Eco – este cel mai economic program, insa este potrivit pentru vase cu grad mediu de murdarie caci temperatura apei este de 50 de grade Celsius.
 4. Delicate – este ideal pentru articole sensibile, fiindca temperatura apei este de 45 de grade Celsius, iar presiunea acesteia fiind una redusa.
 5. Prespalare – este recomandat pentru inmuierea murdariei uscate de pe suprafata vaselor.

Ca si functii auxiliare, masina beneficiaza de:

 • Incarcare la jumatate – ce implica incarcarea unui singur cos cu vase murdare si adaptarea resurselor in functie de cantitatea de vase adaugata.
 • Programare intarziata – ce presupune amanarea orei de incepere a spalarii cu 3, 6 sau 9 ore.
 • Vario Speed – ce permite scurtarea duratei anumitor programe de spalare.

De asemenea, este o masina de spalat vase destul de silentioasa, care inregistreaza numai 48 dB.

Dimensiunile modelului in discutie sunt de 84.5 cm inaltime, 60 cm latime si 60 cm adancime, alaturi de o greutate de 45 de kg.

Concluzii si Pareri

BOSCH SMS 50D48EU este o masina de spalat vase simpla, dar care isi face treaba destul de bine, fiind o alternativa pentru cei mai putin pretentiosi in materie de dotari, dar care isi doresc un produs fiabil si rezistent. Cumparatorii confirma acest lucru si sustin ca, din punctul lor de vedere, prezinta tot ceea ce au nevoie. Este destul de incapatoare, usor de folosit si silentioasa. In opinia lor, raportul calitate/pret este unul corect.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Review pe scurt: BOSCH SMS 50D48EU

9.1

Calitate

9.2/10

Durabilitate

9.8/10

Functii

9.0/10

Pret

9.0/10

Eficienta energetica

8.3/10

Pareri PRO

 • Raport calitate/pret corect
 • Programare intarziata
 • Vario Speed
 • Silentioasa
 • Usor de folosit

Pareri Contra

 • Nu are display

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *