Review: Masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV25AX01E

Bosch

Cele mai noi reduceri din magazine online renumite:

Descopera ofertele de Home Deals doar la eMAG!

Publicat in data de 23 iulie 2019 @ 11:36

0
(0)

Bosch SMV25AX01E este o masina de spalat vase destul de incapatoare si eficienta, fiind preavzuta cu cele mai importante programe. Va invitam in continuare sa urmariti acest material pentru a afla mai multe detalii utile despre acest produs in vederea formarii unei pareri cat mai obiective.

Masina Bosch SMV25AX01E prezinta o capacitate de 12 seturi si este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, inregistrand un consum energetic redus. Conform estimarilor producatorilor, consumul energetic anual este undeva la 290 kWh, iar cel de apa la 3360 litri.

Fiind un model incorporabil, panoul de control este amplasat pe interiorul usii, astfel ca acesta nu va mai ramane vizibil in timpul functionarii. Acesta a fost motivul pentru care a fost implementat sistemul Info Light care proiecteaza o lumina de culoare rosie pe podea, ce ne va tine la curent cu stadiul masinii – daca functioneaza sau a terminat de spalat. Tot aici se afla si indicatorul pentru sare, precum si cel pentru agentul de clatire. Sarea previne depunerile de calcar de pe suprafata vaselor si a componentelor interne ale masinii, in timp ce agentul de clatire se ocupa de lustruirea lor.

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul a doua cosuri destul de incapatoare si foarte flexibile, unde pot fi introduse vase de diverse dimensiuni. Rabatand suportii mobili putem obtine si mai mult spatiu pentru adaugarea oalelor, tigailor, tavilor etc.Este prezent si cosul pentru tacamuri, precum si suportul pentru pahare.

Bosch SMV25AX01E presupune un mod de functionare cat se poate de sigur, fiind prevazuta cu sistemul Aqua Stop ce consta intr-un furtun de alimentare cu perete dublu, o supapa in furtunul de alimentare si un flotor la baza masinii, intrerupand imediat alimentarea cu apa in cazul in care apare vreo problema.

Mai mult decat atat, masina are la baza 5 programe de spalare si anume:

 1. Intensiv – este recomandat vaselor foarte murdare, dar si rezistente, caci temperatura de spalare este de 70 de grade Celsius, alaturi de o presiune ridicata. Prezinta o durata de 135 de minute si consuma 15 litri de apa si 1.45 kWh energie electrica.
 2. Normal – este ideal pentru spalarile zilnice, pentru vase cu grad moderat de murdarie, caci temperatura de spalare este de 65 de grade Celsius. Dureaza 2 ore si consuma 14 litri de apa si 1.3 kWh energie electrica.
 3. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului, fiind potrivit pentru vase cu grad moderat de murdarie, temperatura apei fiind de 50 de grade Celsius. Dureaza 210 minute si consuma 9.5 litri de apa si 0.9 kWh energie electrica.
 4. Rapid – are o durata de doar 60 de minute si spala la temperatura de 65 de grade Celsius, fiind recomadnat pentru vasele recent murdarite. Consuma 1.3 kWh energie electrica si 10 litri de apa.
 5. Prespalare – este recomandat pentru inmuierea murdariei de pe suprafata vaselor, utilizand 4 litri de apa la temperatura de admisie.

Totodata, prezinta si cateva functii speciale foarte utile, cum ar fi:

 • Extra-uscare – asiugra o uscare optima vaselor prin cresterea temperaturii apei in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Vario speed – permite reducerea duratei programelor de spalare, fara a compromite rezultatele la spalare.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii.

In timpul spalarii, masina inregistreaza numai 48 dB, ceea ce inseamna ca discutam despre un aparat electrocasnic silentios.

Dimensiunile masinii sunt de 81.5 cm inaltime, 59.8 cm latime si 55 cm adancime, avand o greutate de aproximativ 32 de kg.

Concluzii si Pareri

Bosch SMV25AX01E este un model care se descurca eficient, fiind destul de incapatoare, dar si economica. Clientii sunt foarte incantati de ea, iar multi o folosesc zilnic si se declara foart emultumiti. Sustin ca spala eficient vasele si este si foarte silentioasa. O recomanda cu incredere mai departe si sunt de parere ca raportul calitate/pret este unul foarte bun.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Review pe scurt: Bosch SMV25AX01E

9.5

Calitate

9.6/10

Durabilitate

9.8/10

Functii

9.4/10

Pret

9.4/10

Eficienta energetica

9.3/10

Pareri PRO

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Gama variata de functii utile
 • Sistem Aqua Stop
 • Sistem Info Light
 • Functioanre silentiaosa

Pareri Contra

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *