Masina de spalat vase incorporabila Bosch SPV45IX05E – Review si Pareri avizate

Bosch

Cele mai noi reduceri din magazine online renumite:

Descopera ofertele Crazy Days doar la eMAG!

Publicat in data de 2 aprilie 2020 @ 8:26

0
(0)

Bosch SPV45IX05E este o masina de spalat vase foarte practica potrivita si pentru bucatarii mai mici, punand la dispozitie cele mai importante programe si functii. Poate fi o alegere buna, insa inainte de a lua o decizie, va invitam sa urmariti in continuare mai multe detalii.

Masina de vase Bosch SPV45IX05E pune la dispozitie o capacitate de 9 seturi si face parte din clasa de eficienta energtica A++, obtinand un consum energetic destul de mic. Producatorii ne ofera si niste estimari conform carora consumul energetic anual este de 197 kWh, iar cel de apa de 2380 litri.

Pentru ca este un model incorporabil, panoul de control se afla in partea superioara a usii pe interior. Fiindca odata inchisa, display-ul nu mai ramane vizibil, de aceea, a fost implementat sistemul Info light ce implica proiectarea unui fascicul de lumina pe podea pentru a ne informa daca masina spala sau a terminat de spalat. Aici se afla si indicatorul pentru sare, dar si cel pentru agentul de clatire. Sarea previne depunerile de calcar de pe suprafata vaselor si a componentelor interne, in timp ce agentul de clatire lustruieste vasele.

Cavitatea interioara este prevazuta cu niste cosuri flexibile unde pot fi adaugate vase de diverse dimensiuni. Avem posibilitatea de a rabata suportii mobili pentru a obtine mai mult spatiu in vederea introducerii oalelor, tavilor, tigailor si asa mai departe. Este prezent si cosul special pentru introducerea tacamurilor.

Masina asigura o functionare sigura fiind prevazuta cu sistemul Aqua Stop. Acesta se refera la un furtun de alimentare cu perete dublu, o supapa de siguranta si un colector de pardoseala, oprind alimentarea cu apa atunci cand este detectata vreo problema.

Masina de vase Bosch SPV45IX05E dispune de 5 programe de spalare si anume:

 1. Intensiv – este recomandat pentru vase foarte murdare, temperatura de spalare fiind de 70 de grade Celsius alaturi de o presiune mare. Fiindca este activ senzorul de incarcare, durata este cuprinsa intre 125-135 de minute, iar consumul variaza intre 1.2-1.3 kWh energie electrica si 11-16 litri de apa.
 2. Auto – este cel mai flexibil program din grila, gratie senzorului de incarcare, dar si a celui de turbiditate. Temperatura apei variaza intre 45 si 70 de grade Celsius, iar duurata intre 90 si 150 de minute. Inregistreaza un consum de 7-16 litri de apa si 0.7-1.3 kWh energie electrica.
 3. Eco – este cel mai economic program din dotare, insa este potrivit pentru spalari zilnic, temperatura apei fiind de 50 de grade Celsius. Dureaza 195 de minute si consuma 8.5 litri de apa si 0.7 kWh energie electrica.
 4. Silence – este cel mai silentios, putand fi folosit pe timpul noptii, caci foloseste o temperatura a apei foarte scazuta. Temperatura apei este de 50 de grade Celsius, avand o durata de 240 de minute.
 5. Spalare rapida – este un program cu o durata de 60 de minute, timp in care spala la temperatura de 65 de grade Celsius. Inregistreaza un consum de 10 litri de apa si 1 kWh energie electrica.

Dispune si de program de autocuratare ce implica igienizarea cavitatii interioare a masinii utilizand detergent special. Mai mult decat atat, sunt prezente si cateva functii:

 • Extra uscare – optimizeaza ciclul de uscare prin cresterea temperaturii apei la ultimul ciclu de clatire.
 • Hygiene plus – implica o igienizare eficienta a vaselor, timp de 10 minute, la temperatura de 70 de grade Celsius.
 • Programare intarziata – face posibila amanarea orei de incepere a spalarii in functie de programul vostru.

Totodata, este o masina destul de silentioasa inregistrand numai 46 dB.

Modelul analizat masoar 81.5 cm inaltime, 44.8 cm latime si 55 cm adancime, cantarind 31 de kg.

Concluzii si Pareri

Masina de spalat vase Bosch SPV45IX05E poate fi o alegere inspirata ce asigura o spalare eficienta vaselor, indiferent de tipul de murdarie. Cumparatorii sunt foarte multumiti de alegerea facuta si sustin ca isi face treaba eficient asa cum se asteptau. Indeparteaza eficient murdaria si usuca foarte bine vasele. O recomanda si altor persoane si sunt de parere ca raportul calitate/pret este unul avantajos.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Pareri pe scurt: Bosch SPV45IX05E

9.5

Calitate

9.6/10

Durabilitate

9.9/10

Functii

9.3/10

Pret

9.3/10

Eficienta energetica

9.3/10

Pareri PRO

 • Raport calitate/pret avantajos
 • Sistem Aqua Stop
 • Sistem Info Light
 • Eficienta energetica
 • Functii bine gandite

Pareri Contra

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *