Review: Masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV46AX01E

Bosch

Cele mai noi reduceri din magazine online renumite:

Descopera ofertele de Home Deals doar la eMAG!

Publicat in data de 16 iulie 2019 @ 10:07

0
(0)

Bosch SMV46AX01E este o masina incorporabila foarte interesanta dotata cu programe si functii variate care acopera, in mare parte, orice tip de nevoie. In plus, vine la pachet cu un pret foarte convenabil, insa pana sa ajungem la acest punct, va propunem sa descoperiti mai multe informatii utile.

Masina de vase Bosch SMV46AX01E este prevazuta cu o capacitate de incarcare de 12 seturi si este incadrata in clasa de eficienta energetica A+, asgurand un consum energetic rezonabil. Conform estimarilor producatorilor, consumul energetic anual este de aproximativ 290 kWh, iar cel de apa 2660 litri.

Fiind un model complet incorporabil, panoul de control este amplasat pe interiorul usii. Odata inchisa usa, acesta nu va mai ramane vizibil, motiv pentru are a fost implementat sistemul Info Light ce consta in proiectarea unui fascicul de lumina de culoare rosie pe podea, ce ne va informa daca masina spala sau a terminat de spalat. Tot la nivelul panoului de control se afla si indicatorul pentru sare si cel pentru agentul de clatire. Sarea previne depunerile de calcar, in timp ce agentul de clatire se ocupa de lustruirea vaselor.

Interiorul  masinii este organizat cu ajutorul a doua cosuri destul de incapatoare si foarte flexibile, unde pot fi introduse vasede diverse dimensiuni. Rabatand suportii mobili din plastic, putem obtine si mai mult spatiu pentru adaugarea oalelor, tigailor, tavilor si asa mai departe. Cosul superior se poate ajusta in functie de inaltimea articolelor adaugate. Nu lipseste nici cosul special pentru tacamuri, unde li se va oferi o curatare atenta.

Mai mult decat atat, masina poate functiona si in absenta noastra de la domiciliu, beneficiind de sistemul de siguranta Aqua Stop. Acesta consta intr-un furtun de alimentare cu perete dublu, o supapa de siguranta si un flotor la baza masinii, prevenind eventualele pagube pe cre le-ar putea produce apa.

Masina Bosch SMV46AX01E prezinta 6 programe de spalare despre care vom discuta pe larg in continuare:

 1. Intensiv – este recomandat pentru vasele foarte murdare sau chiar cu resturi uscate de murdarie, intrucat temperatura de spalare este de 70 de grade Celsius, iar presiunea apei fiind una ridicata. Pentru ca este activ senzorul de incarcare, durata variaza intre 125-135 de minute, iar consumul intre 12-15 litri de apa, respectiv 1.44-1.5 kWh energie electrica.
 2. Auto – este cel mai flexibil program, fiind controlat in totalitate de senzori, astfel ca temperatura alterneaza intre 45-65 de grade Celsius, iar consumul intre 9-19 litri de apa, respectiv 1-1.6 kWh energie electrica.
 3. Eco – este cel mai economic program, insa se potriveste pentru spalarea vaselor cu grad moderat de murdarie, caci temperatura apei este de 50 de grade Celsius. Dureaza 210 minute, timp in care consuma 1.02 kWh energie electrica, respectiv 9.5 litri de apa.
 4. De noapte – este cel mai silentios program, datorita presiunii reduse a apei, fiind recomandat pentru vase cu grad moderat de murdarie, caci temperatura de spalare atinge 50 de grade Celsius. Prezinta o durata de 235-240 minute si un consum de 1.05-1.1 kWh energie electrica si 11 litri de apa.
 5. Glass – ofera o spalare delicata vaselor mai sensibile, temperatura apei fiind de doar 40 de grade Celsius, alaturi de o presiune redusa. Dureaza intre 85-90 de minute si consuma 0.9-0.95 kWh energie electrica si 11-14 litri de apa.
 6. Spalare rapida – asigura o spalare rapida in doar 60 de minute la temperatura de 65 de grade Celsius, ceea ce il face potrivit pentru vase recent murdarite. Consuma 10 litri de apa si 1.3 kWh energie electrica.

Mai mult decat atat, aceasta prezinta si cateva functii auxiliare ce completeaza perfect programele din dotare:

 • Extra uscare – asigura o uscare excelenta la temperaturi ridicate in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Zona intensiva – la nivelul cosului inferior se va asigura o spalare intensiva, aici putand fi adaugate vase cu un nivel mai mare de murdarie, in timp ce in restul masinii,presiunea apei va fi una normala.
 • Vario Speed – presupune posibilitatea reducerii duratei programelor de spalre.
 • Hygienne plus – vizeaza igienizarea optima a vaselor la temperatura de 70 de grade Celsius, cel putin 10 minute.
 • Incarcare la jumatate – putem incarca un singur cos cu vase, iar masina va adapta resursele in functie de cantitatea de vase adaugata.
 • Programare intarziata – presupune amanarea orei de incepere a spalarii pana la 24 de ore.

In ceea ce priveste zgomotul produs, nu ar trebui sa va faceti griji fiindca masina inregistreaza numai 4 dB.

Dimensiunile acesteia sunt de 81.5 cm inaltime, 59.8 cm latime si 59.8 cm adancime, avand o greutate de 33.6 kg.

concluzii si Pareri

Bosch SMV46AX01E poate fi o alternativa excelenta, dotata cu programe si functii diversificate astfel incat sa acopere orice tip de nevoi. Cumparatorii sunt foarte multumiti de ea declarand ca spala impecabil vasele, uscandu-le, deopotriva, la fel de bine. Nu au ce sa ii reproseze, drept pentru care o recomanda cu toata increderea si altor utilizatori si considera raportul calitate/pret excelent.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Review pe scurt: Bosch SMV46AX01E

9.5

Calitate

9.7/10

Durabilitate

10.0/10

Functii

9.8/10

Pret

9.8/10

Eficienta energetica

8.4/10

Pareri PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Gama variata de programe si functii
 • Sistem Aqua Stop
 • Sistem Info Light
 • Silentioasa

Pareri Contra

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *