Masina de spalat vase incorporabila Bosch SPV46FX00E – Review si Pareri personale

Bosch

Cele mai noi reduceri din magazine online renumite:

Descopera ofertele de Crazy Season doar la eMAG!

Publicat in data de 17 mai 2019 @ 17:43

Bosch SPV46FX00E este o masina de spalat vase care se descurca eficient, fiind dotata cu o serie de programe si functii utile care ii vor spori performantele. In continuare, vom discuta despre toate aceste detalii si multe altele, de aceea, va invitam sa urmariti materialul pregatit.

Masina de spalat vase Bosch SPV46FX00E este prevazuta cu o capacitate medie de 10 seturi, in acelasi timp, fiind incadrata in clasa de eficienta energetica A++, inregistrand un consum energetic redus. Consumul energetic anual este aproximat undeva la 211 kWh, iar cel de apa la 2660 litri.

Pentru ca este un model complet incorporabil, panoul de control este amplasat in partea superioara a usii, pe interior. Insa odata inchisa usa, acesta nu va mai ramane vizibil, drept pentru care a fost implementat sistemul Info Light ce presupune proiectarea unei lumini rosii pe podea care ne va da de stire daca masina mai functioneaza sau a terminat. De asemenea, tot aici se afla doi indicatori foarte importanti in buna functionare a masinii si anume: cel pentru sare si cel pentru agentul de clatire. Sarea previne depunerile de calcar de pe suprafata vaselor si a componentelor interne ale masinii, in timp ce agentul de clatire asigura o lustruire eficienta.

Bosch SPV46FX00E display

Cavitatea interioara este organizata cu ajutorul celor doua cosuri care sunt suficient de incapatoare, dar si flexibile. Astfel, putem adauga vase de diverse dimensiuni, iar pentru a obtine si mai mult spatiu, putem rabata suportii mobili din plastic. De asemenea, este prezent si cosul special pentru spalarea tacamurilor, deopotriva, foarte util si practic. La nivelul cosului superior exista un brat dublu de puverizare numit Duo Power care asigura distribuirea optima a apei in interiorul masinii astfel incat sa spele eficient toate vasele aflate inauntru.

In plus, presupune un mod de functionare cat se poate de sigur, beneficiind de sistemul Aqua Stop ce consta intr-un furtun de alimentare cu perete dublu, o supapa de siguranta si o tava colectoare, prevenind eventualele inundatii care ar putea aparea.

Bosch SPV46FX00E prezinta 6 programe de spalare foarte bine gandite si anume:

 1. Intensiv – asigura o spalare intensiva vaselor foarte murdare sau chiar cu rest uscat de murdarie, temperatura de spalare fiind de 70 de grade Celsius. Inregistreaza un consum de 11-14 litri de apa si 1.2-1.3 kWh energie electrica, acesta fiind variabil fiindca este activ senzorul de incarcare.
 2. Auto – este cel mai flexibil program, fiind activ atat senzorul de incarcare, cat si cel de turbiditate, temperatura apei variind de la 45 pana la 65 de grade Celsius. Dureaza intre 90-150 de minute si consuma 0.7-1.3 kWh energie electrica, respectiv 7-16 litri de apa.
 3. Eco – este cel mai economic program, fiind potrivit pentru spalarile zilnice, temperatura apei fiind de 50 de grade Celsius. Dureaza 195 de minute, timp in care consuma 0.75 kWh energie electrica si 9.5 litri de apa.
 4. Silentios – este cel mai silentios program, datorita presiunii reduse a apei. Este potrivit pentru spalarile zilnice, temperatura apei fiind de 50 de grade Celsius, iar durata intre 235-240 minute. Inregistreaza un cosnum de 0.75-0.8 kWH energie electrica, respectiv 9 litri de apa.
 5. Glass – este recomandat pentru articolele foarte sensibile, temperatura apei fiind de 40 de grade Celsius, presiunea fiind si ea mai scazuta.
 6. Spalare rapida – prezinta o durata de doar 60 de minute, spaland la temperatura de 65 de grade Celsius. Consuma 10 litri de apa si 1 kWh energie electrica.

Totodata, beneficiaza si de cateva functii utile, cum ar fi:

 • Extra uscare – presupune uscarea eficienta a vaselor, prin cresterea temperaturii apei in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Hygiene Plus – asiugra o igienizare corespunzatoare vaselor, utilizand temperaturi ridicate cel putin 10 minute la finalul programului.
 • Vario Speed Plus – permite reducerea duratei programelor de spalare, cu pana la 50%.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii cu pana la 24 de ore.
 • Igienizare masina – asigura o igienizarea cavitatii interioare a masinii folosind detergent special.

Concluzii si Pareri

Bosch SPV46FX00E este o masina foarte buna, prevazuta cu o serie de programe si functii foarte utile, ce ii asigura o eficienta ridicata. Cumparatorii actuali sustin ca spala foarte bine vasele si chiar acopera cam toate tipurile de nevoi pe care acestia le au. Apreciaza in mod deosebit existenta sistemului Info-Light, iar din punctul lor de vedere, a fost o alegere inspirata. In plus, considera raportul calitate/pret foarte bun.

Review pe scurt: Bosch SPV46FX00E

9.2

Calitate

9.6/10

Durabilitate

9.8/10

Functii

9.4/10

Pret

9.2/10

Eficienta energetica

8.2/10

Pareri PRO

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Functii diversificate
 • Programe bine gandite
 • Sistem Info Light
 • Sistem Aqua Stop

Pareri Contra

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *