Masina de spalat vase Bosch SPS46IW01E – Review si Recomandari

Bosch

Cele mai noi reduceri din magazine online renumite:

Descopera ofertele de Crazy Season doar la eMAG!

Publicat in data de 25 aprilie 2019 @ 9:12

Bosch SPS46IW01E este un model ce face parte din seria a 4-a a electrocasnicelor Bosch, putand fi amplasat fara probleme chiar si in bucatarii mai mici.  Beneficiaza de cele mai importante programe si functii, insa mai multe detalii va vom oferi in cele ce urmeaza.

Masina de spalat vase Bosch SPS46IW01E ofera o capacitate de 9 seturi si este incadrata in clasa de eficienta energetica A+, inregistrand un consum energetic rezonabil. Conform estimarilor producatorilor, consumul energetic anual ar fi undeva la 220 kWh, iar cel de apa 2380 litri.

Pentru ca este o masina independenta, panoul de control este localizat in partea superioara a usii pe exterior,  permitand verificarea timpului ramas pana la finalizarea spalarii. Interfata este foarte intuitiva, beneficiind de un numar redus de butoane. Tot aici se afla si indicatorul pentru sare, cat si cel pentru agentul de clatire. Sarea previne depunerile de calcar, in timp ce agentul de clatire se ocupa cu lustruirea vaselor.

Bosch SPS46IW01E display

Cavitatea interioara prezinta doua cosuri flexibile unde pot fi adaugate diverse tipuri de vase. Putem rabata suportii mobili, astfel incat sa obtinem mai multe spatiu pentru adaugarea oalelor, tigailor, bolurilor etc. In plus, nu lipseste nici cosul special pentru tacamuri.

Bosch SPS46IW01E este dotata cu motor Eco Silence Drive ce ofera o functionare silentioasa, astfel ca niveluld e zgomot nu depaseste 44 dB, oferind totodata si o buna rezistenta in timp. Mai mult decat atat, sistemul Aqua Stop ne protejeaza impotriva eventualelor inundatii.

Dimensiunile modelului in discutie sunt de 84.5 cm inaltime, 45 cm latime si 60 cm adancime, avand o greutate de aproximativ 42 de kg.

Masina beneficiaza de 6 programe de spalare si anume:

 1. Intensiv – ofera o spalare intensiva vaselor foarte murdare la temperatura de 70 de grade Celsius. Fiindca este activ senzorul de incarcare, durata programului este cuprinsa intre 125-135 de minute, iar consumul intre 11 si 14 litri de apa, respectiv 1.2-1.3 kWh energie electrica.
 2. Auto – este cel mai flexibil program, fiind activ atat senzorul de incarcare, cat si cel de turbiditate. Durata variaza intre 90-150 de minute, inregistrand un consum de 7-16 litri de apa si 0.7-1.36 kWh energie electrica.
 3. Eco –  este cel mai economic program, insa este recomandat pentru vasele cu grad normal de murdarie, caci temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Prezinta o durata de 195 de minute, inregistrand un consum de 0.78 kWh energie electrica si 8.5 litri de apa.
 4. De noapte – este cel mai silentios program, datorita presiunii apei, fiind potrivit pentru vase cu grad mediu de murdarie, temperatura apei fiind de 50 de grade Celsius. Dureaza 240 de minute, inregistrand un consum de 0.78-0.8 kWh energie electrica.
 5. Delicat – estee potrivit pentru articolele sensibile, temperatura de spalare fiind de 40 de grade Celsius, alaturi de o presiune redusa. Dureaza 85-90 de minute si consuma 11-13 litri de apa si 0.75-0.8 kWh energie electrica.
 6. Scurt – are o durata de numai 60 de minute, spaland la temperatura de 65 de grade Celsius, inregistrand un consum de 1 kWh.

Totodata, dispune si de o serie de functii foarte utile:

 • Extra Hygiene – ofera o buna igienizare hainelor prin cresterea temperaturii pana la 70 de grade Celsius.
 • Vario Speed Plus – permite reducerea duratei de spalare a vaselor cu pana la 50%.
 • Extra uscare – optimizeaza ciclul de uscare, prin cresterea temperaturii in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Programare intarziata – presupune amanarea orei de incepere a spalarii cu pana  la 24 de ore.

Concluzii si Pareri

Bosch SPS46IW01E este o masina de spalat vase foarte eficienta, potrivita in orice situatie care i-a multumiti pe actualii cumparatori. Acestia sustin ca spala excelent vasele, iar programele din dotare sunt foarte bine gandite. Caci constituie o achizitie reusita, apreciaza raportul calitate/pret foarte bun.

Review pe scurt: Bosch SPS46IW01E

9.4

Calitate

9.7/10

Durabilitate

9.8/10

Functii

9.7/10

Pret

9.4/10

Eficienta energetica

8.3/10

Pareri PRO

 • Raport calitate/pret avantajos
 • Sistem Aqua Stop
 • Functii diversificate
 • Silentioasa
 • Display vizibil

Pareri Contra

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *