Masina de spalat vase Bosch SPS25CW05E – Review si Pareri pertinente

Bosch

Cele mai noi reduceri din magazine online renumite:

Descopera ofertele de Crazy Season doar la eMAG!

Publicat in data de 5 iulie 2019 @ 11:24

Bosch SPS25CW05E este un model ce face parte din seria a doua a electrocasnicelor Bosch, fiind prevauzta cu cele mai importante programe si functii, asigurand o spalare optima vaselor. Va propunem sa ne urmariti in continuare pentru a afla mai multe detlaii utile despre acest produs in vederea formarii unei pareri cat mai pertinente.

Masina de vase Bosch SPS25CW05E dispune de o capacitate de incarcare de 9 seturi si este incadrata in clasa de eficienta energetica A+, asigurand un consum enegetic rezonabil. Conform estimarilor producatorilor, consumul energetic anual este aproximat undeva la 220 kW, iar cel de apa la 2380 litri.

Fiindca este un model independent, panoul de control este localizat in partea superioara a usii, pe exterior, ceea ce ne permite sa monitorizam si timpul ramas pana la finalizarea programului. Interfata acestuia este una foarte simpla si intuitiva, comenzile dorite fiind usor de realizat. Tot aici se afla si indicatorul pentru sare si cel pentru agentul de clatire. Sarea previne depunerile de calcar de pe suprafata vaselor, dar si a componentelor interne ale masinii, int imp ce agentul de clatire asigura o buna lustruire a vaselor.

Bosch SPS25CW05E display

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul unor cosuri foarte flexibile, unde putem adauga vase de diverse dimensiuni. Putem introduce vase de diverse tipuri, inclusiv tavi, oale, tigai etc, iar pentru a obtine mai mult spatiu putem rabata suportii mobili. In plus, beneficiaza si de sistem special de protectie a paharelor, ce previne spargerea lor. Nu lipseste nici cu cosul Varios pentru tacamuri, la nivelul caruia se va asigura deopotriva o spalare optima.

Bratul dublu de pulverizare localizat la nivelul cosului superior permite distribuirea uniforma a apei, astfel incat sa poata patrunde si in zonele greu accesibile. In aceasi timp, sistemul Aqua stop asigura o functionare sigura chiar si cand nu sunteti prezenti la domiciliu.

Masina Bosch SPS25CW05E dispune de 5 programe de spalare si anume:

 1. Intensiv – asigura o spalare intensiva vaselor foarte murdare sau chiar cu rest uscat de murdarie, temperautra apei fiind de 70 de grade Celsius. Dureaza 135 de minute, timp in care consuma 1.13 kWh energie electrica si 14 litri de apa.
 2. Normal – este ideal pentru spalarile zilnice, temperatura apei fiind de 65 de grade Celsius, iar durata de 130 de minute. Consuma 13 litri de apa si 1.1 kWh energie electrica.
 3. Eco – este cel mai economic program, fiind recomandat pentru vase cu grad mediu de murdarie, temperatura apei fiind de 50 de grade Celsius. Dureaza 195 de minute si consuma 8.5 litri de apa si 0.78 kWh energie electrica.
 4. Scurt – dureaza doar 60 de minute si spala la tmeperatura de 65 de grade Celisu. Este recomandat pentru vase recent murdarite, consumand 10 litri de apa si 1 kWh energie electrca.
 5. Prespalare – este ideal pentru inmuierea murdariei uscate de pe suprafata vaselor, avand o durata de 15 minute. Consuma 4 litri de apa si 0.05 kWh energie electrica.

In acelasi timp, masina dispune si de cateva functii speciale, si anume:

 • Vario speed plus – presupune reducerea duratei de spalare a programelor cu 40-50% crescand temperatura si presiunea apei.
 • Incarcare la jumatate – presupune incarcarea unui singur cos cu vase murdare si adaptarea resurselor in functie de cantitatea de vase adaugata.
 • Pornire intarziata – vizeaza amanarea orei de incepere a spalarii in functie de ora convenabila voua.

In ceea ce priveste zgomotul produs, masina inregistreaza cel mult 48 dB, deci un nivel deloc deranjant.

Dimensiunile masinii sunt de 84.5 cm inaltime, 45 cm latime si 60 cm adancime, avand o greutate de 40 de kg.

Concluzii si Pareri

Bosch SPS25CW05E este un model prevazut, in mare parte, cu cele mai importante programe si functii care se descurca eficient, indiferent de tipul vaselor si gradul de murdarie. Clientii sunt de acord cu acest lucru si sustin ca pentru ei reprezinta un real ajutor. Sunt incantati de faptul ca o pot programa pentru a incepe la oradorita, iar in ansamblu, sunt de parere ca au facut o alegere potrivita, al carui raport calitate/pret este avantajos.

Recenzii pe scurt: Bosch SPS25CW05E

9.1

Calitate

9.4/10

Durabilitate

9.8/10

Functii

9.0/10

Pret

9.0/10

Eficienta energetica

8.3/10

Pareri PRO

 • Raport calitate/pret avantajos
 • Incarcare la jumatate
 • Programare intarziata
 • Functionare silentioasa
 • Display vizibil

Pareri Contra

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *