Masina de spalat vase incorporabila Bosch SPI46MS01E – Review si Impresii personale

Bosch

Cele mai noi reduceri din magazine online renumite:

Descopera ofertele de Home Deals doar la eMAG!

Publicat in data de 31 mai 2019 @ 6:05

0
(0)

Bosch SPI46MS01E este o masina de spalat vase ce face parte din seria a 4-a a electrocasnicelor Bosch, fiind prevazuta cu o gama variata de programe si functii pentru o eficienta pe masura. In continuare, vom discuta toate detaliile pe care este necesar sa le cunoasteti chiar inainte de o eventuala achizitie.

Masina Bosch SPI46MS01E prezinta o capacitate medie, de 10 seturi, si este incadrata in clasa de eficienta energetica A+, inregistrand un consum rezonabil. Conform estimarilor producatorilor, consumul energetic anual ar fi de aproximativ 237 kWh, iar cel de apa 2260 litri.

Pentru ca discutam de un model partial incorporabil, panoul de control ramane vizibil dupa integrarea masinii in mobila. Astfel, putem verifica oricand timpul ramas pana la finalizarea programului. Interfata acestuia este una foarte intuitiva, astfel ca toate setarile dorite vor fi realizate foarte usor. Tot aici se afla si indicatorul pentru sare si cel pentru agentul de clatire. Sarea previne depunerile de calcar de pe suprafata vaselor si a componentelor interne, in timp ce agentul de clatire se ocupa cu lustruirea vaselor.

Bosch SPI46MS01E display

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul celor doua cosuri foarte flexibile, unde putem adauga diverse tipuri de vase. Suportii mobili pot fi rabatati astfel incat sa putem obtine mai mult spatiu pentru adaugarea tigailor, tavilor si asa mai departe. Cosul superior poate fi reglat pe cele trei nviele, regland astfel inaltimea cu pana la 5 cm. Bratul de pulverizare Duo Power localizat la nivelul cosului superior ofera o spalare eficienta vaselor. In acest fel, apa va patrunde si in zonele mai dificile, fiind distribuita in mod uniform.

Mai mult decat atat, Bosch SPI46MS01E asigura o functionare sigura gratie sistemului Aqua Stop ce consta intr-un furtun de alimentare cu perete dublu, o valva de siguranta si o tava colectare, prevenind eventualele inundatii.  In plus, gratie motorului Eco Silence Drive, masina ofera o functionare silentioasa, inregistrand numai 44 dB, dar si o buna durabilitate.

Modelul in discutie dispune de 6 programe de spalare si anume:

 1. Intensiv – ofera o spalare intensiva vaselor foarte murdare sau chiar cu rest uscat de murdarie, temperatura apei fiind de 70 de grade Celsius. Fiind activ senzorul de incarcare, durata variaza intre 125-135 de minute, timp in care consuma 11-14 litri de apa si 1.2-1.3 kWh energie electrica.
 2. Auto – este cel mai flexibil program, fiind activ atat senzorul de incarcare, cat si cel de turbiditate. Temperatura apei variaza intre 45 si 65 de grade Celsius, iar duarata intre 90-150 de minute. Consumul energetic este de 0.7-1.3 kWh, iar cel de apa 7-16 litri de apa.
 3. Eco – este cel mai economic program, insa este potrivit pentru vase cu grad normal de murdarie, temperatura apei fiind de 50 de grade Celsius. Dureaza 135 de minute si inregistreaza un consum de 0.84 kWh energie electrica, respectiv 9 litri de apa.
 4. Silentios – este un program silentios gratie presiunii reduse, putand fi activat si pe timpul noptii. Temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius, iar durata de 235-240 minute. Inregistreaza un consum de 9 litri de apa si 0.8 kWh energie electrica.
 5. Glass – ofera o ingrijire delicata articolelor sensibile, temperatura apeie fiind de doar 40 de minute, iar durata de 85-90 de minute.
 6. Spalare rapida – duraeza o ora, timp in care spala la temperatura de 60 de grade Celsius, fiind potrivit pentru vase cu grad normal de murdarie. Inregistreaza un consum de 10 litri de apa si 1 kWh energie electrica.

In acelasi timp, sunt prezente si cateva functii auxiliare foarte interesante si anume:

 • Hygiene Plus – asigura o igienizare potrivita vaselor la temperatura de 70 de grade Celsius cel putin 10 minute.
 • Vario Speed Plus – permite reducerea duratei programelor de spalare cu pana la 50%.
 • Programare intarziata – presupune amanarea orei de incepere a spalarii de la o ora pana la 24 de ore.
 • Extra uscare – asigura o uscare eficienta vaselor prin cresterea temperaturii apei in cadrul ultimului ciclu de clatire.

Concluzii si Pareri

Bosch SPI46MS01E este o masina de spalat vase bine pusa la punct din perspectiva dotarilor asigurand o spalare eficienta vaselor. Cumparatorii sunt foarte multumiti de ea si sustin ca spala eficient vasele, este silentioasa si usor de folosit. Programele sunt bine gandite, iar functiile auxiliare le completeaza perfect. Din punctul lor de vedere, raportul calitate/pret este unul foarte bun.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Review pe scurt: Bosch SPI46MS01E

9.4

Calitate

9.7/10

Durabilitate

9.9/10

Functii

9.7/10

Pret

9.4/10

Eficienta energetica

8.3/10

Pareri PRO

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Sistem Aqua Stop
 • Functii diverse
 • Display vizibil
 • Silentioasa

Pareri Contra

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *