Masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV45AX03E cu InfoLight – Review complet

Bosch

Cele mai noi reduceri din magazine online renumite:

Descopera ofertele de Home Deals doar la eMAG!

Publicat in data de 29 ianuarie 2019 @ 12:57

0
(0)

Bosch SMV45AX03E este o masina de spalat vase foarte buna ce reuseste sa spele si sa lustruiasca eficient vasele, indiferent de gradul de murdarie. In momentul de fata, reprezinta unul dintre cele mai bine vandute modele, insa mai multe detalii vom discuta in cadrul acestui review.

Masina de spalat vase Bosch SMV45AX03E este prevazuta cu o capacitate medie de 12 seturi si este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, asigurand un consum energetic redus. In prinicpiu, producatorii estimeaza consumul energetic anual undeva la 258 kWh, iar cel de apa la 2660 litri.

Panoul de control se afla in partea superioara a usii, pe interior, interfata acestuia fiind una foarte prietenoasa. Toto aici se afla si doi indicatori deosebit de importanti si anume: indicatorul pentru sare si cel pentru agentul de clatire. Sarea joaca un rol foarte important fiindca previne depunerile de calcar de pe suprafata vaselor si a componentelor interne, in timp ce agentul de clatire se ocupa cu lustruirea vaselor.

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul a doua cosuri suficient de incapatoare si foarte flexibile unde putem adanga vase de diverse dimensiuni. De asemenea, in cosul superior se afla patru elemente mobile si anume doua gratare rabatabile si doua rafturi, ce permit adaugarea paharelor, farfuriilor mici, cestilor, tacamurilor, paharelor de vine sau chiar oalelor oferindu-le o spalare eficienta. In plus, este prezent si cosul vario ce permite depozitarea tacamurilor.

Sistemul Info Light este un element extrem de atractiv la aceasta masina de spalat. Presupune proiectarea unei fascicul de lumina pe podea pentru a sti daca masina inca spala sau daca a terminat spalarea. Nu puteti monitoriza timpul ramas prin intermediul panoului de control pentru ca fiind un model incorporabil, acesta nu mai ramane vizibil pe timpul spalarii. Ei bine, Info Light vine sa contracareze acest aspect, fiind astfel un sistem foarte util.

Load Sensor are rolul de a recunoaste nivelul apei si viteza de rotatie astfel ca incarcaturile mai mari vor necesita o cantitate mai mare de apa, iar pentru incarcaturi mai mici, este nevoie de mai putina apa. Aqua Sensor ajusteaza cantitatea de apa in raport cu nivelul de murdarie si tipul vaselor adaugate, fapt posibil datorita fasciculului de lumina ce masoara gradul de turbiditate. In plus, sistemul ecologic Dosage Assist previne pierderea de detergent atunci cand masina este alimentata cu apa.

Un alt sistem important si interesant este Active Water Hydraulic ce presupune ajustarea constanta a sarcinii de lucru recunoscand cantitatea de vase adaugata in trei etape, asigurand astfel cantitatea de apa si energia electrica. In plus, sistemul Aqua Stop tine la distanta eventualele pagube pe care le-ar putea produce apa.

Masina de spalat vase Bosch SMV45AX03E are la baza 5 programe de spalare despre care vom discuta in continuare:

 1. Intensiv – ofera o spalare intensiva vaselor foarte murdare sau chiar cu rest uscat de murdarie, temperatura de spalare fiind de 70 de grade Celsius. Fiindca este activ senzorul de incarcare, durata variaza intre 125-135 de minute, iar consumul intre 12-15 litri de apa si 1.4-1.45 kWh energie electrica.
 2. Auto – este cel mai flexibil program, fiind astfel potrivit in orice circumstante. Temperatura de spalare variaza intre 45-65 de grade Celsius, iar durata intre 95-160 de minute. Consuma 0.95-1.55 kWh energie electrica si 9-19 litri de apa.
 3. Eco – este cel mai eficient program din punct de vedere al consumului, insa este potrivit pentru vase cu grad normal de murdarie, temperatura de spalare fiind de 50 de grade Celsius. Dureaza ceva mai mult, 210 minute, timp in care consuma 0.9 kWh energie electrica 9.5 litri de apa.
 4. Pahare – asigura o spalare delicata vaselor, in cadrul acestui program putand fi adaugate articole foarte sensibile din sticla sau portelan. Spala la temperatura de 45 de grade Celsius, iar pentru ca este activ, din nou, senzorul de incarcare, durata variaza intre 85-90 de minute, iar consumul intre 11-14 litri de apa si 0.85-0.9 kWh energie electrica.
 5. 1 ora – dureaza numai 60 de minute si spala la temperatura de 65 de grade Celsius, ceea ce il face potrivit pentru vasele cu grad normal de murdarie.

De asemenea, pe langa aceste programe, in completarea lor regasim si o serie de functii auxiliare, deopotriva, foarte utile. Printre acestea se numara:

 • Vario Speed Plus – ce permite scurtarea duratei programelor de spalare chiar si cu pan ala 66%, fara afectarea rezultatelor la spalare.
 • Incarcare la jumatate – ce presupune incarcarea unui singur cos cu vase murdare si adaptarea resurselor in raport cu cantitatea de vase adaugata.
 • Pornire intarziata – ce permite amanarea orei de incepere a spalarii in functie de preferinte.
 • Extra Dry – ce presupune optimizarea procesului de uscare a vaselor, pentru rezultate superioare.
 • Igienizare interior masina – ce permite igienizarea cavitatii interioare a aparatului folosind detergent spacial in acest scop, insa in interior, nu trebuie sa existe vase.

Acest model masoara 81.5 x 59.8 x 55 cm (l x L x A) si cantareste 35 de kg. In plus, presupune un mod de functionare destul de silentios inregistrand la spalare numai 46 dB.

Concluzii si Pareri

Bosch SMV45AX03E este o masina de spalat vase care isi face treaba foarte bine, fiind suficient de incapatoare, dar si economica. Clientii o recomanda cu toata increderea mai departe si declara ca sunt foarte incantati de ea. Le place modul in care spala, dar si usuca vasele, iar in mod deosebit, apreciaza existenta sistemului Info Light. O folosesc zilnic si nu au intampinat niciun fel de probleme cu ea, ceea ce i-a determinat sa aprecieze raportul calitate/pret foarte bun.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Review pe scurt: Bosch SMV45AX03E

9.5

Calitate

9.5/10

Durabilitate

9.8/10

Functii

9.4/10

Pret

9.4/10

Eficienta energetica

9.3/10

Pareri PRO

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Functii diversificate
 • Consum energetic redus
 • Sistem Info Light
 • Silentioasa

Pareri Contra

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *