Masina de spalat vase Bosch SMS88TI36E – Review complet si Pareri pertinente

Bosch

Cele mai noi reduceri din magazine online renumite:

Descopera ofertele de Crazy Season doar la eMAG!

Publicat in data de 28 octombrie 2019 @ 13:19

Bosch SMS88TI36E este o masina de spalat vase cu totul deosebita, prevazuta cu functii si tehnologii moderne, pentru o eficienta pe masura. Poate reprezenta o alternativa excelenta chiar si pentru cei mai pretentiosi, insa va propunem sa urmariti intai acest material pentru a descoperi mai multe detalii importante si interesante.

Masina de spalat vase Bosch SMS88TI36E este prevazuta cu o capacitate destul de mare de 13 seturi, ceea ce o face potrivita si pentru o familie cu mai multi membri. In acelasi timp, este incadrata in clasa de eficienta energetica A+++, cea mai performanta clasa  la ora actuala, inregistrand un consum energetic redus. In plus, producatorii vin si cu niste estimari conform carora consumul energetic anual ar fi undeva la 211 kWh, iar cel de apa la 2100 litri.

Pentru ca discutam despre un model partial incorporabil, panoul de control este localizat in partea superioara a usii pe exterior, permitand verificarea duratei programelor de spalare oricand. Interfata acestuia este una foarte intuitiva, iar toate setarile dorite pot fi usor de realizat. De asemenea, tot aici se afla si indicatorul pentru sare si cel pentru agentul de clatire. Sarea are rolul de a preveni depunerile de calcar de pe suprafata vaselor si a componentelor interne, in timp ce agentul de clatire se ocupa de lustruirea paharelor.

Bosch SMS88TI36E cosuriInteriorul masinii este organizat cu ajutorul unor cosuri spatioase si flexibile unde putem introduce toate tipurile de vase. De asemenea, avem posibilitatea de a rabata suportii mobili pentru a obtine si mai mult spatiu in vederea introducerii tigailor, tavilor, oalelor etc. Nu lipseste nici cosul special pentru tacamuri, precum si suportul special pentru cesti si pahare. In plus, cavitatea interioara beneficiaza si de un sistem cu totul inovatoare si anume Emotion Light ce presupune iluminarea interiorului cu ajutorul a doua lumini lED puternice amplasate pe cadrul masinii.

Tehnologia cu Zeolith ofera cele mai bune rezultate la uscare cu un consum energetic redus, datorita mineralului natural – zeolit. Acesta se regenereaza dupa fiecare ciclcu de spalare, nefiind necesara inlocuirea sa.

Mai mult decat atat, masina presupune si un mod de functionare sigur, fiind prevazuta cu sistemul Aqua Stop. Acesta consta intr-un furtun de alimentare cu perete dublu, o valva de siguranta si o tava de colectare la baza masinii, oferind protectie impotriva pagubelor pe care le-ar putea produce apa.

Bosch SMS88TI36E are la baza nu mai putin de 8 programe de spalare si anume:

 1. Intensiv – este recomandat pentru spalarea articolelor cu grad ridicat de murdarie sau chiar cu rest uscat de murdarie, temperatura de spalare fiind de 70 de grade Celsius, alaturi de o presiune ridicata. Fiind activ senzorul de incarcare, durata variaza intre 150-155 de minute, iar consumul intre 0.95-1.2 kWh energie electrica, respectiv 11-14 litri de apa.
 2. Auto – este cel mai flexibil program, fiind activ atat senzorul de incarcare, cat si cel de turbiditate, astfel ca temperatura de spalare variaza intre 45-65 de minute. Prezinta o durata de 90-160 de minute, timp in care consuma 6-17 litri de apa si 0.65-1.25 kWh energie electrica.
 3. Eco – este cel mai economic program, insa este potrivit pentru vase cu grad moderat de murdarie, temperatura de spalare fiind de 50 de grade Celsius. Dureaza 225 minute, timp in care consuma 0.73 kWh energie electrica si 7.5 litri de apa.
 4. De noapte – este cel mai silentios program, datorita presiunii reduse a apei. Este recomandat pentru vase cu grad moderat de murdarie, temperatura apei fiind de 50 de grade Celsius. Dureaza 235 minute, timp in care consuma 0.8 kWh energie electrica si 10 litri de apa.
 5. Scurt – are o durata de 60 de minute, timp in care spala la temperatura de 60 de grade Celsius, fiind potrivit pentru vase recent murdarite. Consuma 10 litri de apa si 1.15 kWh energie electrica.
 6. Pahare – este recomandat pentru articole foarte delicate, temperatura de spalare fiind de doar 40 de grade Celsius, alaturi de o presiune redusa. Dureaza 100-105 minute si consuma 11-14 litri de apa.
 7. Rapid – este un mini program cu o durata de 30 de minute, insa nu dispune de ciclu de uscare.
 8. Prespalare – este recomandat pentru inmuierea resturilor uscate de murdarie, avand o durata de 15 minute.

In acelasi timp, masina prezinta si o serie de functii utile, cum ar fi:

 • Extra uscare – optimizeaza etapa de uscare a vaselor.
 • Hygiene plus – asigura o igienizare potrivita vaseor prin cresterea temperaturii apei el putin 10 minute.
 • Intensive zone – se refera la zona speciala de la nivelul cosului inferior unde vasele vor fi spalate la o presiune mai mare.
 • Vario speed plus – permite reducerea duratei programelor de spalare cu pana la 60%.
 • Home connect – permite conectarea si controlarea masinii de pe telefon sau alt device.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalari/
 • Incarcare la jumatate – putem incarca un singur cos cu vase murdare, resursele necesare fiind adaptate.

Mai mult decat atat, este un model deosebit de silentios ce inregistreaza numai 42 dB.

Dimensiunile masinii sunt de 84.5 cm inaltime, 60 cm latime si 60 c adancime, avand o greutate de aproximativ 56 de kg.

Concluzii si Pareri

Bosch SMS88TI36E este o masina de spalat vase foarte buna, ce ofera rezultate excelente la spalare. Clientii actuali sunt foarte incantati de ea si sustin ca isi face treaba eficient. Este incapatoare, silentioasa si economica, si dispune de o serie de programe si functii foarte variate astfel ca reusesc sa acopere orice fel de nevoi am avea. O recomanda cu incredere si altor persoane si sunt de parere ca raportul calitate/pret este unul cat se poate de corect.

Pareri pe scurt: Bosch SMS88TI36E

9.9

Calitate

10.0/10

Durabilitate

10.0/10

Functii

10.0/10

Pret

9.7/10

Eficienta energetica

10.0/10

Pareri PRO

 • Raport calitate/pret corect
 • Gama variata de functii si programe performante
 • Capacitate generoasa
 • Foarte economica
 • Tehnologie Zeolith

Pareri Contra

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *