Masina de spalat vase Bosch SMS45GI01E – Review complet si recomandari

Bosch

Cele mai noi reduceri din magazine online renumite:

Descopera ofertele de Crazy Season doar la eMAG!

Publicat in data de 23 octombrie 2019 @ 9:54

Bosch SMS45GI01E este o masina de spalat vase destul de spatioasa si economica despre care am ales sa discutam mai multe detalii in cadrul acestui material. Va propunem sa ne urmariti in continuare pentru a afla mai  multe informatii utile despre programe, functii si nu numai.

Masina de spalat vase Bosch SMS45GI01E este prevazuta cu o capacitate de 12 seturi si este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, inregistrand un consum energetic redus. Conform estimarilor producatorilor, consumul energetic anual este de 258 kWh, iar cel de apa 2660 litri.

Panoul de control este amplasat in partea superioara a usii pe exterior, iar prin intermediul display-ul putem verifica oricand durata programelor in derulare. Interfata acestuia este una intuitiva, toate setarile fiind usor de realizat. Tot aici regasim si indicatorul pentru sare si cel pentru agentul de  clatire. Sarea are rolul de a preveni depunerile de calcar de pe suprafata vaselor si a componentelor interne ale masinii, iar agentulde clatire lustruieste eficient paharele.

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul a doua cosuri flexibile si spatioase, unde pot fi introduse articole de diverse dimensiuni. De asemenea, beneficiaza de cos special pentru tacamuri, dar si suport pentru pahare si cesti.

Bosch SMS45GI01E cos

Bosch SMS45GI01E presupune un mod de functionare cat se poate de sigur datorita sistemului Aqua Stop. Acesta consta intr-un furtun de alimentare cu perete dublu, o valva de siguranta, dar si o tava colectoare la baza masinii prevazuta cu intrerupator cu flotor, intrerupand alimentarea cu apa in cazul detectarii vreunei probleme de ordin functional.

Masina este prevazuta cu 5 programe de spalare  despre care vom discuta in continuare:

 1. Intensiv – este recomandat pentru vasele cu grad ridicat de murdarie, temperatura apei fiind de 70 de grade Celsius, alaturi de o presiune mare. Fiind activ senzorul de incarcare, durata variaaza intre 125-135 de minute, timp in care consuma 12-15 litri de apa, respectiv 1.4-1.45 kWh energie electrica.
 2. Auto – este cel mai flexibil program fiind activ atat senzorul de incarcare, cat si cel de turbiditate. Durata poate varia intre 95-160 de minute, iar temperatura intre 45-65 de grade Celsius. Inregistreaza un consum de 0.95-1.55 kWh energie electrica si 9-19 litri de apa.
 3. Eco – este cel mai economic program, insa este potrivit pentru vase cu grad moderat de murdarie, temperatura apei fiind de 50 de grade Celsius. Dureaza 210 minute, timp in care consuma 9.5 litri de apa, respectiv 0.9 kWh energie electrica.
 4. Pahare – este ideal pentru spalarea articolelor sensibile, temperatura de spalare fiind de 40 de grade Celsius, durata variind intre 85-90 de minute. Consuma 11-14 litri de apa, respectiv 0.85-0.9 kWh energie electrica.
 5. 1h – este potrivit pentru vase cu grad mediu de murdarie, temperatura de spalare fiind de 65 de grade Celsius, alaturi de o durata de 60 de minute. Consuma 10 litri de apa si 1.3 kWh energie  electrica.

Mai mult decat atat, masina beneficiaza si de cateva functii auxiliare foarte utile, precum:

 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii cu 1-24 de ore.
 • Vario Speed Plus – face posibila reducerea duratei programelor de spalare cu pana la 40%.
 • Hygiene plus – ofera o igienizare potrivita vaselor la temperaturi ridicate.
 • Extra dry – permite uscarea potrivita vaselor prin cresterea temperaturii apei in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Igienizare masina – se refera la igienizarea interiorului masinii, fiind necesara utilizarea detergentului special.

Mai mult decat atat, este o masina silentioasa inregistrand numai 44 dB.

Dimensiunile acesteia sunt de 84.5 cm inaltime, 60 cm latime si 60 cm adancime, avand o greutate de 49.2 kg.

Concluzii si Pareri

Bosch SMS45GI01E este o masina de spalata vase care se descurca foarte bine, fiind prevazuta cu o serie de programe si functii bine gandite. Clientii actuali sunt foarte incantati de ea si sustin ca le-a usurat viata, fiindca au scapat de grija vaselor murdare. Este destul de incapatoare pentru nevoile lor, usor de setat si foarte silentioasa. O recomanda cu incredere si altor persoane si sunt de parere ca raportul calitate/pret este foarte bun.

Pareri pe scurt: Bosch SMS45GI01E

9.5

Calitate

9.5/10

Durabilitate

9.8/10

Functii

9.5/10

Pret

9.4/10

Eficienta energetica

9.3/10

Pareri PRO

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Functionare economica
 • Gama variata de functii
 • Silentioasa
 • Sistem Aqua Stop

Pareri Contra

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *