Masina de spalat vase Bosch SMS46GI05E cu 12 seturi si 6 programe – Review detaliat

Bosch

Cele mai noi reduceri din magazine online renumite:

Descopera ofertele de Home Deals doar la eMAG!

Publicat in data de 11 februarie 2019 @ 13:12

0
(0)

Bosch SMS46GI05E este un ajutor de nadejde in orice bucatarie ce reuseste sa asigure o spalare potrivita vaselor indiferent de gradul de murdarie de pe suprafata lor, contribuind la obtinerea celor mai bune rezultate. Din punctul meu de vedere, o masina de spalat vase constituie o investitie foarte buna, iar acest lucru se resimte chiar si pe termen lung.

Modelul in discutie ofera o capacitate medie spre mare de 12 seturi, fiind incadrata in clasa de eficienta energetica A++, asigurand un consum energetic redus. Producatorii vin si cu niste estimari, conform carora, consumul energetic anual ar fi undeva la 258 kWh, iar cel de apa la 2660 litri.

Pentru ca este un model de masina independent, panoul de control este amplasat in partea superioara a usii, pe exterior, ceea ce ne permite sa monitorizam oricand timpul ramas pana la finalizarea programului. Interfata acestuia este una foarte prietenoasa, tot aici regasindu-se si doi indicatori foarte importanti: cel pentru nivelul sarurilor si cel pentru agentul de clatire. Sarea impiedica depunerile de calcar de pe suprafata vaselor si a componentelor interne ale masinii, in timp ce agentul de clatire asigura o lustruire optima vaselor, mai ales paharelor.

Interiorul acesteia este prevazut cu doua cosuri destul de incapatoare si foarte flexibile ce permite incarcarea masinii cu vase de diverse dimensiuni. In plus, putem rabata suportii mobili din plastic, astfel incat sa obtinem mai mult spatiu pentru a adauga oale, tigai, tavi si asa mai departe. In plus, exista si un cos special unde vom adauga tacamurile.

Bosch SMS46GI05E este dotata cu motor Eco Silence Drive ce ofera o spalare economica, un mod de functionare silentios, inregistrand astfel numai 44 dB la spalare, dar si o buna rezistenta in timp. Totodata, gratie sistemul de protectie al sticlei, paharele si vasele realizate din ceramica vor fi protejate. Aceasta consta in dedurizarea continua a apei, regland constant gradul de duritate al apei. In plus, masina poate functiona chiar si in absenta ta, fiind dotata cu sistem Aqua Stop ce consta intr-un furtun de alimentare cu perete dublu, o supapa si un flotor ce intrerup alimentarea cu apa, in cazul in care este detectata vreo problema, prevenind astfel eventualele pagube pe care le-ar putea produce apa.

Masina are la baza 6 programe de spalare foarte eficiente si anume:

 1. Intensiv – presupune o spalare intensiva a vaselor, la temperatura de 70 de grade Celsius, eliminand chiar si cele mai dificile urme de murdarie. Fiindca este activ senzorul de incarcare, durata variaza intre 125-135 de minute, iar consumul intre 1.4-1.45 kWh energie electrica si 12-15 litri de apa.
 2. Auto – este cel mai flexibil program, iar acest lucru se datoreaza celor doi senzori activi: cel de incarcare si cel de turbiditate. Astfel, temperatura de spalare este cuprinsa intre 45 si 65 de grade Celsius, iar durata intre 95-160 de minute. Inregistreaza un consum de 9-19 litri de apa si 0.95-1.55 kWh energie electrica.
 3. Eco – este cel mai convenabil program din punct de vedere al consumul de resurse, insa este potrivit pentru vasele cu grad normal de murdarie, temperatura de spalare fiind de 50 de grade Celsius. Dureaza 210 minute si consuma 9.5 litri de apa si 0.9 kWh energie electrica.
 4. Pahare – este potrivit pentru articole sensibile la temperaturi si presiuni mari, temperatura de spalare fiind de doar 40 de grade Celsius. Pentru ca este activ, din nou, senzorul de incarcare, durata este cuprinsa intre 85-90 de minute, iar consumul intre 11-14 litri de apa si 0.85-0.9 kWh energie electrica.
 5. 1h – prezinta o durata de 60 de minute si spala la temperatura de 65 de grade Celsius, ceea ce il face potrivit pentru spalarile zilnice. Prezinta un consum de 10 litri de apa si 1.3 kWh energie electrica.
 6. Noapte – fiindca presupune un mod de functionare silentios gratie presiunii scazute a apei, este recomandat a fi folosit pe timpul noptii. Temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius, fiind recomandat pentru vase cu grad moderat de murdarie. Dureaza 235-240 de minute, timp in care consuma 10 litri de apa si 1.05-1.1 kWh energie electrica.

Mai mult decat atat, masina dispune si de cateva functii foarte interesante, cum ar fi:

 • Vario Speed Plus – permite reducerea duratei programelor cu pana la 40%.
 • Extra Dry – optimizeaza rezultatele la uscare.
 • Hygiene Plus – ofera o igienizare corespunzatoare vaselor, utilizand apa la temperatura de 70 de grade Celsius in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii de la o ora pana la 24 de ore.

Dimensiunile acestui model de masina de spalat vase sunt de 84.5 x 60 x 60 cm (l x L x A).

Concluzii si Pareri

Din punctul meu de vedere, Bosch SMS46GI05E este un model care merita achizitionat fiindca spala foarte bine vasele, prezinta o gama destul de variata de programe, iar functiile din dotare le completeaza perfect. Cumparatorii sunt si ei foarte multumiti de rezultatele obtinute si sustin ca i-a ajutat foarte mult in privinta vaselor murdare, economisind astfel timp important. In plus, este silentioasa, iar programele de noapte, chiar daca este mai lung, este foarte util si il folosesc foarte des. Prin urmare, o recomanda mai departe si sunt de parere ca raportul calitate/pret este unul foarte bun.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Review pe scurt: Bosch SMS46GI05E

0.00
9.7

Calitate

9.7/10

Durabilitate

10.0/10

Functii

9.7/10

Pret

9.7/10

Eficienta energetica

9.3/10

Pareri PRO

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Sistem Aqua Stop
 • Gama variata de programe si functii
 • Silentioasa
 • Display vizibil

Pareri Contra

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *