Masina de spalat vase Bosch SMS25AI05E, 12 seturi, 5 programe, Clasa A++, 60 cm, Argintiu/Inox

Bosch

Cele mai noi reduceri din magazine online renumite:

Descopera ofertele de Home Deals doar la eMAG!

Publicat in data de 13 martie 2019 @ 11:21

0
(0)

Bosch SMS25AI05E este o masina de spalat vase eficienta, prevazuta cu cele mai importante programe si functii reusind sa ofere o ingrijire atenta vaselor. In continuare, veti descoperi cele mai importante informatii despre acest produs in vederea formarii unei pareri cat mai obiective.

Masina de spalat vase Bosch SMS25AI05E este prevazuta cu o capacitate medie de 12 seturi, timp in care este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, asigurand un consum energetic redus. Producatorii estimeaza consumul energetic anual undeva la 258 kWh, iar cel de apa la 2660 litri.

Panoul de control este amplasat in partea superioara a usii, pe exterior, ramanand vizibil pe toata durata functionarii. Interfata acesteia este una foarte intuitiva si, cel mai important, este ca putem verifica timpul ramas pana la finalizarea programului. De asemenea, tot aici se afla si doi indicatori foarte importanti: cel pentru niveluil sarurilor si cel pentru nivelul agentului de clatire. Sarea are rolul de a impiedica depunerile de calcar pe suprafata vaselor si a componentelor interne ale masinii, in timp ce agentul de clatire ofera o lustruire optima vaselor.

Bosch SMS25AI05E display

Interiorul masinii este echipat cu doua cosuri destul de incapatoare si foarte flexibile, unde putem adauga vase de diverse dimensiuni. Rabatand suportii mobili, putem obtine mai mult spatiu pentru adaugarea vaselor voluminoase precum boluri, tigai, tavi si asa mai departe.

Masina presupune un mod de functionare cat se poate de sigur, fiind prevazuta cu sistemul AquaStop ce consta intr-un furtun de alimentare cu perete de dublu, o supapa de siguranta si un flotor la baza masinii care au rolul de a intrerupe alimentarea cu apa in cazul detectarii unei eventuale probleme. In plus, tehnologia pentru protectia sticlei dedurieaza constant apa prevenind astfel coroziunea acesteia.

Masina Bosch SMS25AI05E are la baza 5 programe de spalare si anume:

 1. Intensiv – este programul potrivit pentru vasele foarte murdare sau chiar cu rest uscat de murdarie, insa si rezistente cum ar fi oale, tigai etc, temperatura de spalare fiind de 70 de grade Celsius, alaturi de o preisune ridicata a apei.
 2. Auto – este un program controlat in totalitate de senzori – senzorul de incarcare si cel de turbiditate. Poate fi folosit in multe situatii, temperatura de spalare variind de la 45 pana la 65 de grade Celsius.
 3. Eco – este cel mai economic program, insa este potrivit pentru spalarile zilnice, caci temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius.
 4. 1h – este un program potrvit pentru vase mixte si resturi normale de murdarie, temperatura de spalare fiind de 65 de grade Celsius, insa durata programului este de numai o ora.
 5. Prespalare – ajuta la inmuierea murdariei uscate de pe suprafata vaselor, fiind necesara urmarea unui program complet.

De asemenea, sunt prezente si o serie de functii speciale foarte utile cum ar fi:

 • VarioSpeed – permite scurtarea duratei programelor de spalare cu pana la 50%.
 • Incarcare la jumatate – putem incarca un singur cos cu vase murdare, iar masina va adapta resursele necesare in functie de cantitatea de case adaugata, fara a modifica, insa, timpul si temperatura de spalare vor ramane nemodificate.
 • Igiena – asigura o igienizare optima a vaselor, fiind potrivit pentru vasele bebelusilor si a persoanelor cu alergii.
 • Intensiv Zone – presupune spalarea diferentiata in functie de cosuri. Tigaile si oalele foarte murdare vor fi amplasate in cosul superior, in timp ce articolele mai putin murdare, vor fi amplasate in cosul inferior.
 • Uscare speciala – presupune uscarea eficienta a vaselor prin cresterea temperaturii apei in cadrul ciclului de clatire.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii, pentru a incepe programul setat la o anumita ora.

Masina presupune un mod destul de silentios de operare, inregistrand in timpul spalarii maxim 48 dB.

Dimensiunile acesteia sunt de 84.5 cm inaltime, 60 cm latime si 60 cm adancime, avand o greutate de 47 de kg.

Concluzii si Pareri

Bosch SMS25AI05E este o masina de spalat vase care isi face treaba efiicent si care, din punctul meu de vedere, ar merita achizitionata. Cumparatorii actuali confirma acest lucru declarand ca aparatul spala foarte bine vasele, este suficient de incapator pentru nevoile lor si foarte silentios. De asemenea, apreciaza si consumul energetic redus inregistrat, aspect deloc de neglijat. O recomanda mai departe si sutn de parere ca raportul calitate/pret este unul foarte bun.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Review pe scurt: Bosch SMS25AI05E

0.00
9.7

Calitate

9.8/10

Durabilitate

10.0/10

Functii

9.7/10

Pret

9.7/10

Eficienta energetica

9.4/10

Pareri PRO

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Gama variata de functii auxiliare
 • Display vizibil
 • Sistem AquaStop
 • Economica

Pareri Contra

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *