Masina de spalat vase semiincoporabila Bosch SMI24AS00E – Review si Recomandari

Bosch

Cele mai noi reduceri din magazine online renumite:

Descopera ofertele de Crazy Season doar la eMAG!

Publicat in data de 27 mai 2019 @ 9:39

Bosch SMI24AS00E este un model ce face parte din seria a doua a electrocasnicelor Bosch, ce ofera cele mai importante programe si functii, cu alte cuvinte, strictul necesar. In continuare, vom analiza mai multe detalii pentru a va putea forma o parere obiectiva si pentru a putea lua decizia corecta.

Masina Bosch SMI24AS00E ofera o capacitate medie spre mare, de 12 seturi, timp in care este incadrata in clasa de eficienta energetica A+, inregistrand un cosnsum energetic rezonabil. Conform estimarilor producatorilor, consumul enegetic anual ar fi undeva la 290 kWh, iar cel de apa la 3300 litri.

Pentru ca este un model partial incorporabil, panoul de control este localizat in partea superioara a usii, pe exterior. Interfata acestuia este una foarte intuitiva, fiind prevazut cu un numar redus de butoane, insa nu prezinta si display pentru a putea verifica timpul ramas. Tot aici se afla si indicatorul pentru sare, precum si cel pentru agentul de clatire, ambele avand un rol foarte important. Sarea impiedica depunerile de calcar de pe vase si componente interne, in timp ce agentul de clatire lustruieste eficient vasele.

Cavitatea interioara este prevazuta cu doua cosuri destul de incapatoare si fleixibile, unde pot fi adaugate toate tipurile de vase. Totodata, putem rabata suportii mobili din plastic pentru a obtine mai mult spatiu pentru adaugarea tavilor, oalelor, tigailor si asa mai departe. Nu lipseste nici cosul Vario ce va fi amplasat in cosul inferior, unde vom adauga tacamurile murdare.

Bosch SMI24AS00E presupune un mod de functionare cat se poate de sigur gratie sistemului Aqua Stop ce se refera la un furtun de alimentare cu perete dublu, o supapa de siguranta si un colector de pardoseala cu intrerupator cu flotor, prevenind eventualele pagube pe care le-ar putea produce apa.

Aceasta masina are la baza 4 programe de spalare, dupa cum urmeaza:

 1. Eco – este cel mai economic program, fiind potrivit pentru vasele cu grad mediu de murdarie, temperatura apei fiind de 50 de grade Celsius.
 2. Scurt – este recomandat pentru vase recent murdarite, fiind un program scurt, temperatura de spalare fiind de 60 de grade Celsius.
 3. Intensiv – asigura o spalare intesiva vaselor foarte murdare, temperatura apei fiind de 70 de grade Celsius.
 4. Prespalare – este potrivit pentru inmuierea murdariei uscate de pe vase.

In ceea ce priveste functii auxiliare, avem:

 • Incarcare la jumatate – putem incarca un singur cos cu vase murdare,  iar masina va adapta resursele in functie de cantitatea de vase adaugata.
 • Programare intarziata – face posibila amanarea orei de incepere a programului selectat.

Totodata, nu este tocmai cea mai silentioasa masina de spalat vase, inregistrand 52 dB, insa nu este nici un nivel atat de ridicat incat sa creeze un real disconfort acustic.

Dimensiunile masinii sunt de 81.5 cm inaltime, 59.8 cm latime si 57.3 cm adancime, avand o greutate de 29.4 kg.

Concluzii si Pareri

Bosch SMI24AS00E este, din punctul meu de vedere, o masina de spalat vase destul de simpla din punct de vedere al dotarilor, insa care reuseste sa asigure strictul necesar. Cu toate acestea, cumparatorii sunt multumiti de modul in care isi face treaba si spala eficient vasele, fiind totodata, destul de incapatoare pentru nevoile lor. In opinia lor, raportul calitate/pret este rezonabil.

 

Opinii pe scurt: Bosch SMI24AS00E

8.9

Calitate

9.3/10

Durabilitate

9.6/10

Functii

8.5/10

Pret

8.9/10

Eficienta energetica

8.1/10

Pareri PRO

 • Raport calitate/pret rezonabil
 • Sistem Aqua Stop
 • Incarcare la jumatate
 • Programare intarziata

Pareri Contra

 • Numar redus de programe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *