Masina de spalat vase Hotpoint HSFO3T235WCX – Review detaliat

Hotpoint

Cele mai noi reduceri din magazine online renumite:

Descopera ofertele de Home Deals doar la eMAG!

Publicat in data de 25 februarie 2019 @ 8:58

0
(0)

Hotpoint HSFO3T235WCX este o masina de spalat vase foarte bine dotata din perspectiva programelor si functiilor, capabila sa acopere orice tip de nevoi, ideala in orice situatie. As spune ca reprezinta o alternativa interesanta, insa mai intai de toate, as vrea sa va prezint cateva informatii utile in vederea formarii unei pareri cat mai obiective.

Masina de spalat vase Hotpoint HSFO3T235WCX este prevazuta cu o capacitate medie, de 10 seturi, si este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, asigurand un consum energetic redus. Producatorii estimeaza consumul energetic anual undeva la 189 kWh, iar cel de apa la 2520 litri.

Panoul de control este amplasat frontal, pe partea superioara a usii, pe exterior, astfel ca va ramane vizibil si in timpul functionarii. Interfata lui este una foarte intuitiva si putem verifica oricand timpul ramas pana la finalizarea programului in derulare. Tot aici se afla si doi indicatori extrem de importanti si anume: cel pentru sare si cel pentru agentul de clatire. Sarea previne depunerile de calcar de pe suprafata vaselor si de pe componentele interne ale masinii, in timp ce agentul de clatire lustruieste eficient vasele.

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul unor cosuri flexibile, unde putem introduce vase de diverse dimensiuni. Mai mult decat atat, rabatand suportii mobili din plastic, vom obtine spatiu suplimentar pentru adaugarea tigailor, oalelor, tavilor si asa mai departe. Este prezent si cosul sepcial pentru tacamuri unde li se va oferi acestora o ingrijire atenta.

Masina Hotpoint HSFO3T235WCX este dotata cu 9 programe de spalare, despre care vom discuta in continuare:

 1. Eco – este cel mai eficient program din punct de vedere al consumului de resurse, fiind potrivit pentru vasele cu grad normal de murdarie, avand in vedere ca temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Are o durata ceva mai mare, de 220 de minute, insa, consumul este mic si anume numai 0.66 kWh energie electrica.
 2. Auto intensiv – este recomandat vaselor cu un nivel ridicat de murdarie, temperatura de spalare fiind de 65 de grade Celsius. Este activ atat senzorul de incarcare, cat si cel de turbiditate, insa acestia vor modifica doar durata de spalare si, implicit, consumul. In acest context, programul poate derula pret de 140-180 de minute si consuma 16-18 litri de apa si 1.2-1.4 kWh energie electrica.
 3. Auto normal – este potrivit pentru incarcari mixte, pentru vase cu grad normal de murdarie, temepratura de spalare fiind de 55 de grade Celsius. Dureaza 130-170 de minute si inregistreaza un consum de 14.5-16 litri de apa si 1.05-1.25 kWh energie electrica.
 4. Zilnic – este un program destul de scurt, cu o durata de 80 de minute, spalarea realizandu-se la temperatura de 50 de grade Celsius. Inreigstreaza un consum de 10 litri de apa si 1.1 kWh energie electrica.
 5. Express 30 – este un program ultra-rapid de doar 30 de minute, ce spala la temperatura de 50 de grade Celsius. Este recomandat pentru vasele recent mrudarite, insa nu dispune de ciclu de uscare.
 6. Good night – poate fi folosit pe parcursul noptii, pentru ca datorita presiunii scazute a apei, inregistreaza un nivel de zgomot redus. Temperatura de spalare este de 50 de gradea Celsius, iar durata de 215 minute. In acest timp, consuma 16.5 litri de apa si 1 kWh energie electrica.
 7. Igienizare – este recomadnat pentru igienizarea articolelor bebelusilor, dar si a persoanelor cu alergii, temperatura de spalare fiind de 70 de grade Celsius. Ruleaza 100 de minute si cosnuma 1.3 kWh energie electrica.
 8. Prespalare – este ideal pentru inmuierea murdariei uscate de pe suprafata vaselor, avand o durata de 10 minute, timp in care utilizeaza 4.5 litri de apa la temperatura de admisie.
 9. Autocuratare – se refera la igienizarea interiorului masinii folosind detergent special in acest scop, temperatura de spalare fiind de 65 de grade Celsius, iar duarta de 50 de minute.

In plus, sunt prezente si cateva functii auxiliare foarte interesante:

 • Zone Wash 3D – similar cu functia clasica de incarcare la jumatate, putem selecta cosul la nivelul caruia sa se realizeze spalarea. In acest fel, vom putea obtine economii importante.
 • Short time – permite scurtarea duratei primelor trei programe.
 • Extra uscare – asigura o uscare optima vaselor, prin cresterea temperaturii apei in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Tablete – optimizeaza ciclul de clatire in cazul in care este folosit detergent de acest tip.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii de la 30 de minute pana la 24 de ore.
 • Ative Eco – presupune deschiderea automata a usii la finalul programului, astfel incat fluxul de aer natural sa intre in interiorul masinii si sa ofere o uscare optima vaselor aflate in interior.

Verifica oferta de pret actuala!

De asemenea, un alt plus pentru aceasta masina este reprezentat de nivelul de zgomot redus pe care il inregistreaza – numai 45 dB.

Dimensiunile acesteia sunt de 82 x 45 x 59 cm (l x L x A) si cantareste 41.5 kg.

concluzii si Pareri

Hotpoint HSFO3T235WCX este o masina de spalat vase foarte buna, prevazuta cu o gama extrem de variata de programe si functii, care isi face treaba exemplar. Cumparatorii actuali sunt foarte multumiti de ea si sustin ca i-a scapat definitiv de grija vaselor murdare. Pentru ceea ce au ei nevoie este suficient de incapatoare, foarte economica si bine dotata, ceea ce ii determina sa o recomande cu toata increderea mai departe. In plus, considera raportul calitate/pret a fi unul foarte bun.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Review pe scurt: Hotpoint HSFO3T235WCX

0.00
9.8

Calitate

10.0/10

Durabilitate

10.0/10

Functii

10.0/10

Pret

9.7/10

Eficienta energetica

9.3/10

Pareri PRO

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Economica
 • Numar mare de programe si functii
 • Silentioasa
 • Display vizibil

Pareri Contra

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *