Masina de spalat vase Electrolux ESF4710ROX : Review si Pareri utile

Electrolux

Cele mai noi reduceri din magazine online renumite:

Descopera ofertele de Home Deals doar la eMAG!

Publicat in data de 10 august 2020 @ 15:34

0
(0)

Electrolux ESF4710ROX este un model de masina de spalat vase foarte interesanta, ce ofera o spalare optima cu un consum redus de resurse. Va propunem sa urmariti in continuare acest material pentru a descoperi mai multe informatii relevante in vederea formarii unei pareri cat mai obiective.

Masina de spalat vase Electrolux ESF4710ROX este prevazuta cu o capacitate de incarcare de 9 seturi si este incadrata in cea mai performanta clasa de eficienta energetica si anume A+++, asigurand un consum energetic foarte mic. Producatorii ne ofera si niste estimari conform carora consumul energetic anual ar fi undeva la 176 kWh, iar cel de apa la 2775 litri.

Fiind un model independent, panoul de control se afla pe partea exterioara a usii, oferind o interfata foarte intuitiva, dar si posibilitatea de a putea verifirca oricand durata programelor. De asemenea, tot aici regasiti si doi indicatori foarte importanti – cel pentru sare si cel pentru agentul de clatire. Sarea previne depunerile de calcar, iar agentul de clatire lustruieste eficient vasele.

Cavitatea interioara este prevazuta cu doua cosuri flexibile, unde puteti introduce diverse tipuri de vase. De asemenea, suportii mobili se pot rabata pentru a obtine mai mult spatiu pentru articole  mai mari. Nu lipseste nici suportul pentru tacamuri sau cel pentru pahare.
Electrolux ESF4710ROX interior
Tehnologia Air Dry presupune deschiderea circa 10 cm a usii, dupa incheierea programului, permitand astfel fluxului de aer sa patrunda in interior si sa usuce eficient vasele.

Electrolux ESF4710ROX are la baza 6 programe de spalare si anume:

 1. Eco – este cel mai eficient program din punct de vedere al consumului, insa este recomandat vaselor cu grad normal de murdarie, caci temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Prezinta o durata de 240 de minute, timp in care consuma 0.625 kWh energie electrica si 9.9 litri de apa.
 2. Auto – este un program controlat in totalitate de senzori, modificand astfel parametrii necesari. Durata variaza intre 40 si 150 de minute, in timp ce temperatura de spalare alterneaza intre 45-75 grade Celsius, iar consumul intre 6-12 litri de apa si 0.5-1.2 kWh energie electrica.
 3. Intensiv – este recomandat vaselor foarte murdare sau chiar cu rest de murdarie uscata, temperatura de spalare fiind de 70 de grade Celsius alaturi de o presiune ridicata. Dureaza intre 130-150 de minute, timp in care consuma 11-13 litri de apa si  1-1.2 kWh energie electrica.
 4. Scurt – dureaza doar 30 de minute si spala la temperatura de 60-65 de grade Celsius, motiv pentru care este recomandat pentru vase recent murdarite. Pentru ca este activ senzorul de turbiditate, consumul energetic poate varia intre 0.6-0.8 kWh energie electrica si 8 litri de apa.
 5. Pahare – ofera o spalare delicata, la temperatura de 45 de grade Celsius, fiind activ senzorul de incarcare. Consumul de apa variaza intre 10-12 litri de apa, iar cel de energie electrica 0.8-0.9 kWh.
 6. Prespalare – este indicat pentru inmuierea murdariei uscate de pe suprafata vaselor, avand o durata de 14 minute, timp in care consuma 4 litri de apa.

Totodata, prezinta si cateva functii foarte utile:

 • XtraDry – optimieaza uscarea vaselor, folosind apa la temperaturi ridicate in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Time Manager – presupune reducerea duratei programelor de spalare cu pana la 50%, crescand temperatura si presiunea apei.
 • MyFavorite – permite salvarea programului si a setarilor dorite.
 • Incarcare la jumatate – presupune incarcarea unui singur cos cu vase murdare si adaptarea resurselor necesare.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii in functie de programul vostru.

In plus, este o masina silentioasa, ce inregistreaza cel mult 44 dB.

Dimensiunile masinii sunt de 85 cm inaltime, 44.6 cm latime si 61.5 cm adancime.

Concluzii si Pareri

Electrolux ESF4710ROX este o varianta foarte buna, ce spala eficient vasele indiferent de gradul de murdarie. Cumparatorii sunt incantati de alergerea facuta si declara ca masina functioneaza eficient, este suficeint de incapatoare pentru nevoile lor si se incadreaza perfect si in bucatarii mai mici. Mai mult decat atat, apreciaza faptul ca este foarte economica si silentioasa, iar in ansamblu sunt de parere ca au facut o alegere reusita al carei raport calitate/pret este unul foarte bun.
Masina de spalat vase Electrolux ESF4710ROX

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Review pe scurt: Electrolux ESF4710ROX

9.8

Calitate

9.8/10

Durabilitate

10.0/10

Functii

9.7/10

Pret

9.6/10

Eficienta energetica

10.0/10

Pareri PRO

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Foarte economica
 • Gama variata de programe si functii
 • Compartimentare eficienta
 • Silentioasa

Pareri Contra

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *