Masina de spalat vase incoporabila Bosch SMV68MD02E – Review complet si Pareri detaliate

Bosch

Cele mai noi reduceri din magazine online renumite:

Descopera ofertele de Home Deals doar la eMAG!

Publicat in data de 1 octombrie 2019 @ 6:52

0
(0)

Bosch SMV68MD02E este o masina de spalat vase foarte interesanta prevazuta cu o gama ampla de programe si functii avansate reusind sa atinga performante extrem de bune. Cu toate acestea, as putea spune ca vine la pachet cu un pret foarte bun, mai ales, daca mai prindeti si o oferta buna, insa mai intai, va propunem sa descoperiti mai multe informatii utile in continuare.

Masina de spalat vase Bosch SMV68MD02E ofera o capacitate generoasa de 14 seturi si este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, inregistrand un consum energetic redus. In plus, producatorii ne ofera si niste estimari conform carora consumul energetic anual este aproximat undeva la 266 kWh, iar cel de apa 2660 litri.

Fiind un model complet incorporabil, panoul de control este amplasat in partea superioara a usii, pe interior. Interfata acestuia este una foarte intuitiva, iar toate setarile dorite sunt foarte usor de realizat. Insa, odata inchisa usa, panoul de control nu mai ramane vizibil, motiv pentru care, producatorii s-au gandit sa implementeze sistemul Time Light. Acesta se refera la proiectarea duratei programelor pe podea, astfel incat vom sti intotdeauna cat mai are masina pana va termina spalarea. In plus, tot la nivelul panoului de control se afla si doi indicatori foarte importanti si anume: cel pentru sare si cel pentru agentul de clatire. Sarea are rolul de a preveni depunerile de calcar de pe suprafata vaselor si a componentelor interne, in timp ce agentul de clatire se ocupa de lustruirea paharelor.

Bosch SMV68MD02E time light

Interiorul masinii este foarte bine organizat cu ajutorul unor cosuri foarte incapatoare si flexibile, unde pot fi introduse vase de diverse dimensiuni. De asemenea, putem rabata suportii mobili pentru a obtine si mai mult spatiu in vederea adaugarii tigailor, oalelor, tavilor si asa mai departe. Este prezent si cosul special pentru tacamuri la nivelul carora se va asigura o ingrijire optima.

De asemenea, modelul in discutie presupune un mod cat se poate de sigur datorita sistemului de proectie Aqua Stop care se refera la un furtun de alimentare cu perete dublu, o supapa de siguranta si un flotor la baza masinii care au rolul de a intrerupe alimentarea cu apa in cazul in care este identificata vreo problema de ordin functional.

Bosch SMV68MD02E are la baza nu mai putin de 8 programe de spalare dupa cum urmeaza:

 1. Intensiv – este recomandat pentru spalari intensive, fiind ideal pentru vasele cu grad ridicat de murdarie, temperatura apei fiind de 70 de grade Celsius, alaturi de o presiune ridicata. Fiind activ senzorul de incarcare, durata variaza de la 125 pana la 135 de minute, iar consumul intre 12-15 litri de apa si 1.45-1.5 kWh energie electrica.
 2. Auto – este cel mai flexibil program, fiind activ atat senzorul de incarcare, cat si cel de turbiditate, temeperatura apei variind de la 45 pana la 65 de grade Celsius.Dureaza 90-160 de minute, timp in care consuma 7-18 litri de apa si 0.95-1.6 kWh energie electrica.
 3. Eco – este cel mai economic program, insa este recomandat pentru spalari zilnice, temperatura apei fiind de 50 de grade Celsius. Dureaza 195 de minute, inregistrand u nconsum de 0.93 kWh energie electrica si 9.5 litri de apa.
 4. De noapte – este un program extrem de silentios gratie presiunii reduse a apei, temperatura apei fiind de 50 de grade Celsius, ceea ce il face potrivit pentru vase cu grad moderat de murdarie. Dureaza 235-240 de minute, timp in care consuma 1.05-1.09 kWh energie electrica, respectiv 10 litri de apa.
 5. Pahare – este potrivit pentru vase delicate, temperatura apei fiind de 40 de grade Celsius, alaturi de o presiune. Pentru ca, din nou, este activ senzorul de incarcare, durata variaza intre 85-90 de minute si consuma 11-14 litri de apa, respectiv 0.85-0.9 kWh energie electrica.
 6. 1h – este un program cu o durata de o ora, timp in care spala la temperatura de 65 de grade Celsius si consuma 10 litri de apa, respectiv 1.3 kWh energie electrica, ceea ce il face potrivit pentru vase cu grad moderat de murdarie.
 7. Scurt – este recomandat pentru vase cu grad scazut de murdarie, temperatura apei fiind de 45 de grade Celsius. Nu dispune de ciclu de uscare.
 8. Prespalare – este recomandat pentru inmuierea resturilor uscate de murdarie.

Mai mult decat atat, sunt prezente si cateva functii utile, cum ar fi:

 • Vario speed plus – presupune reducerea duratei anumitor programe de spalare fara a afecta calitatea spalarii.
 • Zona intensiva – face referire la zona de la nivelul cosului inferior, in cadrul careia vasele vor fi spalate cu o presiune mai mare a apei, aici fiind adaugate articolele foarte murdare. In restul masinii, presiunea apei va fi una normala.
 • Extra hygiene – presupune igienizarea vaselor la sfarsitul spalarii, prin cresterea temperaturii apei.
 • Extra uscare – obtine rezultate foarte bune la uscare, datorita cresterii temperaturii apei in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Programare intarziata – permite amanarea spalarii cu pana la 24 de ore.

Mai mult decat atat, acest model de masina de spalat vase presupune si un mod foarte silentios de functionare, inregistrand cel mult 42 dB.

Dimensiunile masinii sunt de 81.5 cm inaltime, 59.8 cm latime si 55 cm adancime, avand o greutate de 42.3 kg.

Concluzii si Pareri

Bosch SMV68MD02E este o masina de spalat vase extrem de buna, ce ofera performante ridicate, ridicandu-se la nivelul asteptarilor chiar si a celor mai pretentiosi. Cumparatorii sunt extrem de multumiti de ea, ceea ce era de asteptat, si sunt incantati de diversitatea programelor si functiilor, precum si de sistemul Time Light. Sustin ca isi face treaba ireprosabil, este incapatoare, dar si extrem de economica si silentioasa. O recomanda cu toata increderea mai departe si sunt de parere ca raportul calitate/pret este unul excelent.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Review pe scurt: Bosch SMV68MD02E

10

Calitate

10.0/10

Durabilitate

10.0/10

Functii

10.0/10

Pret

9.8/10

Eficienta energetica

10.0/10

Pareri PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Foarte incapatoare si economica
 • Numar mare de programe si functii
 • Sistem Time Light si Sistem Aqua Stop
 • Functionare silentioasa

Pareri Contra

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *