Masina de spalat vase incoporabila Bosch SMV68IX00E – Review si Pareri obiective

Bosch

Cele mai noi reduceri din magazine online renumite:

Descopera ofertele de Home Deals doar la eMAG!

Publicat in data de 12 octombrie 2019 @ 13:52

0
(0)

Bosch SMV68IX00E este o masina de spalat vase foarte interesanta prevazuta cu functii moderne ce optimizeaza procesul de spalare oferind rezultate pe  masura asteptarilor. Va proprunem sa urmariti in continuare acest material pentru a descoperi mai multe informatii utile in vederea formarii unei pareri cat mai obiective.

Masina de spalat vase Bosch SMV68IX00E este prevazuta cu o capacitate destul de mare, de 13 seturi, fiind potrivita si pentru o familie cu mai multi copii. In acelasi timp, este incadrata in cea mai performanta clasa de eficienta energetica si anume A+++, inregistrand un consum energetic foarte mic. Conform estimarilor producatorilor, consumul energetic anual este undeva la 234 kWh, iar cel de apa la 2660 litri.

Pentru ca este un model incorporabil, panoul de control este amplasat pe interiorul usii. Interfata acestuia este una foarte intuitiva, insa, odata inchisa usa nu mai ramane vizibil. Atunci, a fost implementat sistemul Info Light ce presupune proiectarea unui fascicul de lumina care ne va informa referitor la stadiul masinii – daca spala sau a terminat de spalat. Tot aici se afla si indicatorul pentru sare si cel pentru agentul de clatire. Sarea previne depunerile de calcar de pe suprafata vaselor si a componentelor interne, in timp ce agentul de clatire se ocupa de lustruirea eficienta a paharelor.

Bosch SMV68IX00E Info Light

Interiorul este organizat cu ajutorul unor cosuri incapatoare si foarte flexibile unde pot fi introduse vase de diverse dimensiuni. Rabatand suportii mobili, putem obtine si mai mult spatiu in vederea introducerii chiar si a articolelor voluminoase. De asemenea, este prezent si cosul special pentru tacamuri.

Gratie sistemului Aqua Stop masina poate functiona fara probleme chiar si in absenta voastra de la domiciliu. Acesta se refera la un furtun de alimentare cu perete dublu, o supapa de siguranta si un flotor care intrerup alimentarea cu apa in cazul in care este detectata vreo problema de ordin functional.

Bosch SMV68IX00E are la baza nu mai putin de 8 programe de spalare despre care vom discuta in continuare:

 1. Intensiv – vizeaza spalarea intensiva a vaselor foarte murdare, temperatura apei fiind de 70 de grade Celsius. Pentru ca este activ senzorul de incarcare, durata variaza intre 125-135 de minute, iar consumul intre 1.45-1.5 kWh energie electrica.
 2. Eco – este cel mai economic program, temperatura apei fiind de 50 de grade Celsius, ceea ce il face potrivit pentru vase cu grad moderat de murdarie. Dureaza 230 de minute, timp in care consuma 0.82 kWh energie electrica si 9.5 litri de apa.
 3. Auto – este cel mai flexibil program, fiind activ atat senzorul de incarcare, cat si cel de turbiditate, astfel ca temperatura variaza intre 45-65 de grade Celsius. Dureaza 90-160 de minute, timp in care consuma 7-18 litri de apa si 0.95-1.6 kWh energie electrica.
 4. De noapte – este cel mai silentios program datorita presiunii reduse a apei, insa este potrivit pentru vase cu grad moderat de murdarie, temperatura apei fiind de 50 de grade Celsius. Fiind, din nou, activ senzorul de incarcare, durata variaza intre 235-240 minute, timp in care consuma 10 litri de apa si 0.85-0.93 kWh energie electrica.
 5. Pahare – este recomandat pentru articolele delicate, caci temperatura de spalare este de doar 40 de grade Celsius, alaturi de o presiune redusa. Este activ senzorul de incarcare, motiv pentru care durata variaza intre 85-90 de minute, iar consumul intre 0.85-0.9 kWh energie electrica si 11-14 litri de apa.
 6. 1h – este un program cu durata de 60 de minute, timp in care spala la temperatura de 65 de grade Celsius, fiind potrivit pentru vase recent murdarite. Consuma 10 litri de apa, respectiv 1.3 kWh energie electrica.
 7. Rapid – este un program recomandat pentru vase cu grad redus de murdarie, temperatura apei fiind de 45 de grade Celsius. Nu dispune de ciclu de uscare.
 8. Prespalare – este recomandat pentru inmuierea resturilor uscate de murdarie.

In plus, beneficiaza si de cateva functii speciale foarte utile, cum ar fi:

 • Hygiene Plus – asigura o igienizare corespunzatoare vaselor.
 • Extra uscare – prin cresterea temperaturii apei in cadrul ultimului ciclu de clatire, se va asigura o uscare optima.
 • Intensive zone – face referire la bratele speciale localizate sub cosul inferior, asigurand o preisune mai mare de spalare in zona de acoperire, putand fi introduse vase cu grad mai mare de murdarie, in timp ce in restul masinii presiunea apei va fi una normala.
 • Vario speed plus – presupune reducerea duratei de spalare a anumitor programe.
 • Programare intarziata – implica amanarea orei de incepere a splarii de la o ora pana la 24 de ore.

De asemenea, este de apreciat si modul silentios de functionare, inregistrand in acest sens numai 44 dB.

Dimensiunile masinii sunt de 81.5 cm inaltime, 59.5 cm latime si 55 cm adancime, avand o greutate de aproximativ 38 de kg.

Concluzii si Pareri

Bosch SMV68IX00E este o masina de spalat vase foarte eficienta, prevazuta cu functii si tehnologii performante ce asigura o ingrijire atenta a vaselor. Cumparatorii actuali sunt foarte incantati de ea si sustin ca masina functioneaza exceptional. Spala foarte bine vasele, ofera o uscare atenta si este si foarte economica si silentioasa. Exact ceea ce aveau nevoie in bucatarie, motiv pentru care o recomanda mai departe cu toata increderea si altor persoane si sunt de parere ca raportul calitate/pret este unul foarte bun.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Pareri pe scurt: Bosch SMV68IX00E

9.9

Calitate

10.0/10

Durabilitate

10.0/10

Functii

10.0/10

Pret

9.6/10

Eficienta energetica

10.0/10

Pareri PRO

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Incapatoare si extrem de economica
 • Sistem Info Light
 • Numar mare de programe si functii performante
 • Sistem Aqua Stop

Pareri Contra

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *