Masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV46KX08E – Review si Pareri pertinente

Bosch

Cele mai noi reduceri din magazine online renumite:

Descopera ofertele Crazy Days doar la eMAG!

Publicat in data de 22 iulie 2019 @ 6:57

0
(0)

Bosch SMV46KX08E este o masina de spalat vase foarte eficienta si utila ce vine in ajutorul nostru pentru a ne scapa definitiv de grija vaselor murdare. Poate fi o alternativa interesanta, insa inainte de toate va propunem sa descoperiti mai multe detalii utile in cadrul acestui material.

Masina de spalat vase Bosch SMV46KX08E este prevazuta cu o capacitate de incarcare destul de mare, de 13 seturi, si este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, inregistrand un consum energeti redus. Conform estimarilor producatorilor, consumul energetic anual este undeva la 262 kWh, iar cel de apa la 2660 litri.

Pentru ca discutam despre un model incorporabil, panoul de control este localizat in partea superioara a usii pe interior. Interfata acestuia este una foarte intuitiva, toate setarile dorite fiind usor de realizat. Insa, odata inchisa usa, acesta nu va mai ramane vizibil, motiv pentru care a fost implementat sistemul Info Light. Acesta presupune proiectarea unui fascicul de lumina care ne va tine la curent cu stadiul masinii – daca inca spala sau a terminat de spalat. Tot aici se afla si cei doi indicatori foarte importanti si anume cel pentru sare si cel pentru agentul de clatire. Sarea are rolul de a preveni depunerile de calcar de pe suprafata vaselor si a componentelor masinii, in timp ce agentul de clatire se ocupa de lustruirea lor.

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul unor cosuri incapatoare si foarte flexibile, unde putem introduce vase de diverse dimensiuni. Mai mult decat atat, rabatand suportii mobili, putem obtine si mai mult spatiu pentru adaugarea tavilor, oalelor, tigailor etc.

In plus, presupune si un mod de functionare foarte sigur datorita sistemului Aqua Stop. Acesta se refera la un furtun de alimentare cu perete dublu si un flotor la baza masinii care previn aparitia unor eventuale inundatii.

Bosch SMV46KX08E dispune de 6 programe de spalare, despre care vom discuta in continuare:

 1. Intensiv – este programul potrivit vaselor foarte murdare, caci temperatura de spalare este de 70 de grade Celsius. pentru ca este activ senzorul de incarcare, durata variaza intre 125-135 de minute, iar consumul intre 12-15 litri de apa, respectiv 1.4-1.45 kWh energie electrica.
 2. Auto – este cel mai flexibil program, fiind activ atat senzorul de incarcare, cat si cel de turbiditate. Astfel, temperatura de spalare variaza in intervalul 45-65 de grade Celsius, iar durata intre 95-160 de minute. Totodata, inregistreaza un consum de 0.95-1.55 kWh energie electrica si 9-19 litri de apa.
 3. Eco – este cel mai economic program, fiind recomandat pentru spalarile zilnice, caci temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Prezinta o durata de 210 minute, timp in care consuma 10 litri de apa si 1.3 kWh energie electrica.
 4. Spalare rapida – este un program cu o durata de 60 de minute si o temperatura de 65 de grade Celsius, ceea ce il face potrivit pentru vase recent murdarite. In acleasi timp, consuma 10 litri de apa si 1.3 kWh energie electrica.
 5. Pahare – este un program potrivit articolelor delicate, temperatura apei fiind de doar 40 de grade Celsius. are o durata de 85-90 de minute si consuma 11-14 litri de apa, respectiv 0.85-0.9 kWh energie electrica.
 6. Prespalare – este ideal pentru inmuierea resturilor uscate de murdarie,  folosind 4 litri de apa la temperatura de admisie, pret de 15 minute.

Mai mult decat atat, sunt prezente si o serie de functii speciale ce completeaza perfect programele din dotare:

 • Vario Speed Plus – presupune posibilitatea reducerii duratei programelor, prin cresterea presiunii si a temperaturii apei.
 • Extra-uscare-  permite uscarea optima a vasleor prin cresterea temperaturii apei in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Hygiene plus – ofera o igienizare excelenta vaselor, pret de minim 10 minute, utilizand apa la temperatura de 70 de grade Celsius.
 • Incarcare la jumatate – preuspune incarcarea unui singur cos cu vase murdare, masina adaptand resursele necesare in functie de cantitatea de vase adaugata.
 • Igienizare masina – permite igienizarea interiorului masinii folosind detergent special in acest scop.

In ceea ce priveste zgomotul produs, nu ar trebui sa va ingrijoreze nici acest aspect, fiind nivelul acestuia este de doar 46 dB.

Dimensiunile masinii sunt de 81.5 cm inaltime,60 cm latime si 55 cm adancime, avand o greutate de 36.5 kg.

Concluzii si Pareri

Bosch SMV46KX08E este o masina excelenta, ce face fata oricarei situatii indiferent de tipul vaselor si gradul de murdarie. Cumparatorii sunt foarte multumiti de ea si sustin ca reprezinta, in momentul de fata, cel mai important ajutor pentru ei. Le place faptul ca este spatioasa si bine oraganizata, diversitatea programelor si functiilor din dotare, dar si faptul ca este foarte economica si silentioasa. Din punctul lor de vedere, au facut cea mai inspirata alegere, al carui raport calitate/pret este unul bun.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Recenzii pe scurt: Bosch SMV46KX08E

9.8

Calitate

10.0/10

Durabilitate

10.0/10

Functii

10.0/10

Pret

9.6/10

Eficienta energetica

9.3/10

Pareri PRO

 • Raport calitate/pret bun
 • Sistem Info Light
 • Organizare interioara foarte buna
 • Programe si functii diversificate
 • Silentioasa si economica

Pareri Contra

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *