Masina de spalat vase Bosch SMS46LI04E : Review si Pareri pertinente

Bosch

Cele mai noi reduceri din magazine online renumite:

Descopera ofertele de Home Deals doar la eMAG!

Publicat in data de 27 mai 2020 @ 15:04

0
(0)

Masina de spalat vase Bosch SMS46LI04E este un model independent prevazut cu o serie de programe si functii bine gandite, ce ofera o ingrijire optima vaselor. Poate fi o alternativa interesanta, insa inainte de a lua orice decizie, va propunems a descop

Bosch SMS46LI04E este dotata cu o capacitate de incarcare destul de mare de 13 seturi, ceea ce o face excelenta chiar si pentru o familie cu mai multi copii. Totodata, face parte din clasa de eficienta energetica A++, asigurand un consum energetic redus. Mai mult decat atat, producatorii ne ofera si niste estimari conform carora consumul energetic anual ar fi undeva la 262 kWh, iar cel de apa de 2100 litri.

Fiindca este vorba despre un model standard, panoul de control se afla in partea superioara a usii pe exterior, permitand monitorizarea duratei programelor de spalare. Interfata acestuia este una foarte intuitiva, toate setarile dorite fiind usor de realizat. Tot aici regasim si indicatorul pentru sare si cel pentru agentul de clatire. Sarea are rolul de a preveni depunerile de calcar de pe suprafata vaselor si a componentelor interne, iar agentul de clatire se ocupa de lustruirea paharelor.

Cavitatea interioara este prevazuta cu niste cosuri spatioase si flexibile. Aici pot fi adaugate vase de diverse dimensiuni, iar daca rabatam si suportii mobili, putem obtine si mai mult spatiu pentru introducerea articole voluminoase. Nu lipseste nici cosul pentru tacamuri.

Modelul analizat ofera o functionare sigura, fiind prevazuta cu sistemul Aqua Stop care consta intr-un furtun de alimentare cu perete dublu, o supapa de siguranta si un flotor la baza masinii, intrerupand alimentarea cu apa in cazul in care este identificata vreo problema la nivel functional.

Bosch SMS46LI04E pune la dispozitie 6 programe de spalare si anume:

 1. Intensiv – este un program recomandat pentru vase foarte murdare, temperatura de spalare fiind de 70 de grade Celsius, alaturi de o presiune ridicata. Fiind activ senzorul de incarcare, durata variaza intre 130-140 de minute, iar consumul intre 11-14 litri de apa, respectiv 1.25-1.45 kWh energie electrica.
 2. Auto – este cel mai flexibil program, fiind prezent atat senzorul de incarcare, cat si cel de turbiditate. Are o durata de 105-165 de minute, temperatura de spalare fiind de 45-65 de grade Celsius. Inregistreaza un consum de 5-16 litri de apa si 9-1.35 kWh energie electrica.
 3. Eco – este cel mai economic program, temperatura de spalare fiind de 50 de grade Celsius, fiind recomandat pentru vase cu grad moderat de murdarie. Detine o durata de 250 de minute, timp in care consuma 7.5 litri de apa si 0.937 kWh energie electrica.
 4. Sticla – este recomandat pentru articole foarte delicate, temperatura de spalare fiind de 40 de grade Celsius alaturi de o presiune scazuta. Prezinta o durata de 85-95 de minute, timp in care consuma 11-14 litri de apa, respectiv 0.8-0.85 kWh energie electrica.
 5. Spalare rapida – este un program ce dureaza doar 60 de minute, temperatura apei fiind de 65 de grade Celsius, fiind recomandat pentru vase recent murdarite. Prezinta un consum de 1.3 kWh energie electrica.
 6. Prespalare – este potrivit pentru inmuierea resturilor uscate de murdarie de pe suprafata vaselor, utilizand 4 litri de apa la temperatura de admisie timp de 15 minute.

In acelasi timp, dispune si de program de autocuratare ce implica igienizarea cavitatii interioara a masinii utilizand detergent special in acest sens. Totodata, detine si cateva functii utile:

 • Vario speed plus – face posibila reducerea duratei programelor de spalare cu maxim 60% fara a afecta spalarea vaselor.
 • Hygiene Plus – ofera o igienizare potrivita vaselor la temperatura de 70 de grade Celsius, timp de 10 minute dupa ultima faza de clatire.
 • Extra uscare – asigura o uscare eficienta vaselor, crescand temperatura apei in cadrul ultimului ciclu de clatire.

Totodata, presupune un mod de functionare silentios, inregistrand 46 dB.

Modelul analizat masoara 84.5 cm inaltime, 60 cm latime si 60 cm adancime, avand o greutate de 51  kg.

Concluzii si Pareri

Bosch SMS46LI04E este o masina de spalat vase eficienta si destul de bine dotata ce asigura o ingrijire atenta vaselor. Clientii sunt de parere ca au facut o alegere foarte buna intrucat masina este destul de spatioasa pentru nevoile lor, indeparteaza eficient murdaria si este foarte economica. Nu au ce sa ii reproseze, motiv pentru care o recomanda mai departe si sunt de parere ca raportul calitate/pret este excelent.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Pareri pe scurt: Bosch SMS46LI04E

9.7

Calitate

9.9/10

Durabilitate

10.0/10

Functii

9.7/10

Pret

9.7/10

Eficienta energetica

9.3/10

Pareri PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Gama variata de programe si functii
 • Capacitate generoasa
 • Economica si silentioasa
 • Sistem AquaStop, Functie de autocuratare

Pareri Contra

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *